Što u zadnjem kolu Eura? Postoje razni scenariji, ali jedan je najluđi

Foto: Profimedia

HRVATSKA rukometna reprezentacija si je remijem s Austrijom (28:28) zakomplicirala put u drugi krug Europskog prvenstva. Momčad Gorana Perkovca imala je utakmicu, ali je neshvatljivo u završnici dopustila Austrijancima da se izvuku. Hrvatsku u utorak u 18 sati čeka zadnja utakmica u skupini B protiv Rumunjske, a u drugom susretu od 20:30 igraju Španjolska i Austrija.

Najrealnije je da Hrvatska prenese dva boda

Hrvatska je napravila ogroman posao pobjedom protiv Španjolske u 1. kolu i to joj jamči dobru poziciju u drugom krugu. Da bi to ostvarila, morat će pobijediti Rumunjsku, koja više nema nikakve šanse. Nakon toga čeka rasplet utakmice između Španjolske i Austrije jer one odlučuju koliko će Hrvatska bodova prenijeti u drugi krug.

Sasvim je jasno da je Hrvatska ogroman favorit protiv Rumunjske, a Španjolska protiv Austrije. Završe li utakmice onako kako kladionice predviđaju, Hrvatska bi u drugi krug prenijela dva boda, a Španjolska nijedan. Austrija će proći u drugi krug ako ne izgubi od Španjolske. U tom slučaju bi Španjolska ispala, a Hrvatska i Austrija bi u drugi krug prenijele po jedan bod. No, to nije sve.

Hrvatska u drugi krug može prenijeti dva boda i u slučaju poraza od Rumunjske, ali tada bi Španjolska morala pobijediti Austriju, a Hrvatska izgubiti s manje od tri razlike od rezultata kojim bi Austrija izgubila od Španjolske.

U najluđem scenariju Hrvatska čak i može ispasti s Eura. To će se dogoditi ako Španjolska pobijedi Austriju, a Rumunjska pobijedi Hrvatsku s više od tri razlike u odnosu na razliku utakmice između Španjolske i Austrije.

Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda ako:

1. Pobijedi Rumunjsku, a Španjolska pobijedi Austriju.

2. Španjolska pobijedi Austriju, a Hrvatska od Rumunjske izgubi s manje od tri gola razlike u odnosu na razliku kojom je Španjolska pobijedila Austriju.

Hrvatska u drugi krug prenosi jedan bod ako:

1. Pobijedi Rumunjsku, a Austrija ne izgubi od Španjolske.

2. Izgubi od Rumunjske, a Austrija ne izgubi od Španjolske.

Hrvatska ispada s Eura ako:

1. Španjolska pobijedi Austriju, a Hrvatska izgubi od Rumunjske s više od tri razlike od razlike kojom je Španjolska pobijedila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.