Što U-21 reprezentaciji Hrvatske treba za plasman na Euro?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija u Koprivnici je u devetom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Andoru 2:0 i tako kolo prije kraja zasjela na drugo mjesto u skupini. Izabranicima Ivice Olića preostao je još domaći ogled s Grčkom, u kojem im je dovoljan i bod da ostanu na poziciji koja osigurava barem dodatne kvalifikacije. Ipak, pobjedom bi Hrvatska ušla u igru i za izravan plasman na Euro jer će ga izboriti tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Što Hrvatskoj treba u zadnjem kolu?

Hrvatska, dakle, prije svega mora osvojiti barem bod jer bi porazom pala na treće mjesto u skupini. Remi bi bio dovoljan za drugu poziciju i dodatne kvalifikacije, ali ne i za više od toga jer na tablici drugoplasiranih s 14 bodova (brišu se bodovi protiv šestoplasirane reprezentacije) Hrvatska ne može biti među tri najbolje.

Za šansu za izravan plasman na Euro Hrvatska mora pobijediti, čime bi došla na 16 bodova na tablici drugoplasiranih. No, ni u tom slučaju situacija ne izgleda obećavajuće. Engleska i Slovenija na toj tablici već imaju 16 bodova, a i znatno bolju gol-razliku od Hrvatske te su joj samim tim vrlo vjerojatno nedostižne. 

Za treće mjesto koje osigurava izravan plasman na Euro vodit će se velika borba, a Hrvatska u njoj ne ovisi sama o sebi, nego će joj u zadnjem kolu trebati kiksevi drugoplasiranih ekipa iz drugih grupa, a to su redom Švicarska/Finska (grupa E), Poljska (grupa D), Škotska/Belgija (grupa B) i Irska/Norveška (grupa A).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.