Stoke neslavno počeo pripreme za Hajduk: Uhvatio tek remi protiv velškog petoligaša!

STOKE CITY, protivnik Hajduka u 3. pretkolu Europa lige, odigrao je samo 1:1 kod "najniželigaša" Newport Countyja u drugoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, koju otvara 28. srpnja upravo utakmicom protiv Bilih na svom Britannia stadionu. Poveli su domaći golom Warrena u 44. minuti, a za Stoke je u 75. izjednačio najbolji strijelac Kenwyne Jones.

Britanska opća mobilizacija za Hajduk: Stokeu protiv "najtežeg protivnika" pomaže Sir Alex!

Nakon što se od 10. do 15. srpnja pripremao u austrijskom Irdningu, gdje je odigrao samo jednu utakmicu i je pobijedio lokalnog ligaša Thala 3:1 (strijelci Tonge, Walters i Wilkinson), Stoke se vratio na Otok, gdje je odradio prvu pripremu utakmicu na britanskom tlu.

U Newportu je gostovanje finalista FA Kupa izazvalo veliku pažnju i na utakmici se sakupilo oko tri tisuće gledatelja kako bi pozdravili menadžera gostiju Tonyja Pullisa, koji je gostovao u rodnom gradu.

On je protiv Newport Countyja iz južnog Walesa, koji je prošle godine bio 9. u Nacionalnoj konferenciji (5. razredu engleskog nogometa) izveo momčad posloženu u sustav 4-4-2:

Begović; Wilson, Shawcross, Huth, Pugh - Pennant, Whelan, Whitehead, Etherington - Walters, Jones

Dok su Newport i Stoke igrali, posljednje pojačanje "Lončara" Jonathan Woodgate,  vječni oporavljenik i bivši branič Totenhama, trčao je oko terena s kondicijskim trenerom.

Newport je poveo na kraju prvog dijela, kada je obrana Stokea na "drugoj" stativi ostavila samog Garryja Warrena koji loptu iz slobodnog udarca šalje glavom u mrežu.

Trener Stokea je prvu zamjenu izvršio tek u 70. minuti, kada je Etheringtona zamijenio Michael Tonge. Ubrzo nakon toga, gosti su izjednačili u režiji napadačkog dvojca: Jonathana Waltersa, koji je nabacio u sredinu i Kenwynea Jonesa, koji je posrepmio u mrežu.

Do kraja utakmice Stoke je napadao i pokušavao doći do pobjedničkog gola, pri čemu je najaktivniji bio lijevi bek Danny Pugh koji je dva puta dobro probio stranu, ali Jones nije uspio pogoditi još jednom. Ustvari je, ali mu je gol poništen zbog ofsajda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.