Strahonja: Rijeka je oštećena. Nije bilo penala ni za Hajduk ni za Dinamo ni za Rudeš

Screenshot: HRT

SUDAČKI ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirao je sporne situacije iz 18. kola SuperSport HNL-a. Evo što je sve rekao.

Lokomotiva - Hajduk (sudac Dario Bel)

Strahonja je prvo komentirao situaciju iz prvog dijela u kojoj je Filip Krovinović pao u šesnaestercu Lokomotive. "Pustio je čvrstu igru i u tom kontekstu je donio dobru odluku", rekao je pa analizirao nedosuđeni prekršaj na Anthonyju Kaliku na rubu šesnaesterca u 69. minuti:

"Trebao je dosuditi prekršaj, a VAR je vjerojatno radio tihu analizu je li se sve dogodilo unutar ili van šesnaesterca. Da je procijenjeno da je bilo unutar, pozvali bi suca, a za prekršaje van kaznenog udarca VAR se ne uključuje."

Gorica - Istra (sudac Mateo Erceg)

Erceg je u trećoj minuti isključio stopera Gorice Krešimira Krizmanića. "Radi se o izglednoj situaciji za postizanje pogotka i ovdje je sudac donio dobru odluku. Obrambeni igrač je pogriješio i zaslužio crveni karton", rekao je Strahonja.

Dinamo - Rudeš (sudac Jakov Titlić)

Penal za Dinamo zbog pada Vidovića u 57. minuti? "Ma ne, ovo je vrlo mali kontakt, igrač sam skače u skok, nogometno prihvatljiv start jer lopta ide dva metra iznad glave, da ide na čelo ili nogu, mogli bi razgovarati o kaznenom udarcu", naglasio je Strahonja.

Penal za Rudeš u sudačkoj nadoknadi zbog starta Nevistića na Lazarova? "Vratar dolazi brže do lopte i logično je da će doći do sudara. U nogometu je u ovim situacijama vratar uvijek u prednosti", poručio je.

Nogometaši Rudeša bunili su se jer im Titlić nije dozvolio izvesti korner jer je istekla sudačka nadoknada. "Držao se isključivo pravila nogometne igre. U nogometu bi humano bilo da je dozvolio izvođenje tog kornera. Ja bih dozvolio", rekao je.

Varaždin - Osijek (sudac Fran Jović)

Jović je tek nakon intervencije VAR sobe dosudio jedanaesterac zbog igranja rukom Kristijana Lovrića u živom zidu.

"Sudac je vjerojatno bio fokusiran na neke druge stvari pa je prvo dosudio korner, ali je VAR soba imala vrlo dobru reakciju pa je i on brzo promijenio odluku. Što se tiče duela na kraju utakmice, nakon kojeg su u Osijeku tražili jedanaesterac, sudac je bio vrlo dobro pozicioniran i dobro procijenio da igrači drže jedan drugoga i tu nema govora o kaznenom udarcu", istaknuo je Strahonja.

Rijeka - Slaven Belupo (sudac Duje Strukan)

Strahonja smatra da je Duje Strukan u 51. minuti trebao dodijeliti crveni karton Slavenovom nogometašu Bujaru Pllani. "Strukan je u 51. minuti dodijelio Pllani žuti karton, ali on je trebao biti isključen jer je velikom silinom neoprezno startao na nogu Pjace. Trebamo zaštititi igrače, a suci nekad trebaju prelomiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.