Subašić bio gost na 100. rođendanu Monaca. Evo što im je rekao o Dinamu

Foto: EPA

DANIJEL SUBAŠIĆ s pravom se može nazvati legendom Monaca, kluba koji večeras igra s Dinamom u drugom kolu Lige prvaka. Umirovljeni hrvatski golman u Monacu je proveo osam godina te je s njim prošao put od druge lige sve do osvajanja Ligue 1 2017. godine.

Pritom je za klub iz Kneževine skupio 292 nastupa, a čak je postigao i jedan pogodak, i to izravno iz slobodnog udarca u drugoj ligi. U sezoni 2016./17., kada je Monaco osvojio naslov prvaka Francuske, Subašić je proglašen najboljim golmanom Ligue 1. Ne treba, stoga, čuditi da je dobio poziv da prošlog vikenda prisustvuje obilježavanju 100. obljetnice osnivanja AS Monaca, a tom prilikom je dao intervju za službene stranice kluba.

Subašić: Dinamu neće biti lako

"Trenutno živim u Hrvatskoj. Gledam malo i utakmice, a posebno sam pratio pobjedu protiv Barcelone. U sadašnjoj momčadi Monaca ima kvalitete i karaktera jer nije lako pobijediti momčadi kao što je Barcelona. Prošle sezone plasirali su se u Ligu prvaka, a i sada su u vrhu ljestvice. Još uvijek imam nekoliko prijatelja u klubu, poput fizioterapeuta koji je i dalje tu", rekao je Subašić i nastavio:

"Ovdje sam proveo 8 i pol godina, malo je igrača koji mogu toliko ostati na jednom mjestu. To su sjećanja koja ostaju, moj sin je rođen ovdje, u Monaku. Imate sve da napredujete i budete na visokoj razini, u Kneževini je i mirniji život. U drugim velikim klubovima navijači mogu vršiti pritisak na tebe, dok ga ovdje moraš sam sebi izvršiti.

Subašić je na pitanje voditelja intervjua kratko najavio i susret s Dinamom: "Utakmica je Lige prvaka, bit će pun stadion. Atmosfera će sigurno biti dobra, iako je Dinamo loše startao porazom kod Bayerna. Nije lako susresti se s momčadi kao što je Monaco kad tako izgubiš prvu utakmicu. Samopouzdanje nije na istoj razini, no vidjet ćemo što će se dogoditi."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.