Počelo suđenje Rubialesu. Dobio zabranu prilaska igračici koju je poljubio

Foto: EPA

SEKSISTIČKI skandal potresa španjolsku žensku nogometnu reprezentaciju nakon što je osvojila svjetski naslov. Sve se odvilo tijekom ceremonije dodjele medalja, kada je sada već bivši predsjednik španjolskog nogometnog saveza Jose Rubiales u usta poljubio veznjakinju reprezentacije Jenni Hermoso protiv njene volje.

Hermoso, inače nogometna legenda, kasnije je tijekom live streama na Instagramu rekla da joj se nije svidio Rubialesov potez. No predsjednik se tu nije zaustavio. Za vrijeme slavlja u svlačionici zagrlio je Hermoso i govorio: "Idemo se ti i ja vjenčati na Ibizu."

Prijeti mu do četiri godine zatvora

Hermoso je podnijela i službenu prijavu tužiteljstvu protiv Rubialesa, koji je nedavno podnio i ostavku na sve svoje funkcije. Rubiales je u ekskluzivnom intervju Piersu Morganu objavio da odlazi. "Ne mogu nastaviti sa svojim poslom", rekao je 46-godišnjak u "Piers Morgan Uncensored". Rubiales je objavio da je također dao ostavku i na funkciju potpredsjednika Izvršnog odbora UEFA-e.

Sada je u tijeku suđenje. Rubiales je na početku odbacio optužbe za seksualno zlostavljanje i prisilu koje je protiv njega podnijela Hermoso. Tužitelj je od suca zatražio Rubialesovu zabranu prilaska nogometašici na bliže od 500 metara, što je i prihvaćeno.U slučaju da ga se osudi, Rubialesu po zakonu prijeti novčana kazna ili do četiri godine zatvora.

"Mogu li te na brzinu cmoknuti?"

On i dalje inzistira na tome da je poljubac bio sporazuman: "Ono što smo imali je spontani, zajednički čin, čin na koji smo oboje pristali, koji je bio vođen emocijama trenutka. Poljubac je 100 posto bio neseksualan", rekao je Piersu Morganu. Tvrdi da ljudi ne razumiju latinsku kulturu i da bi isto učinio i s muškarcem:

"Oboje smo bili emotivni. Čestitali smo jedno drugome, ja sam je pitao 'mogu li te na brzinu cmoknuti?', što je kod nas normalno. Na brzinu sam je poljubio, mislim da me jednom-dvaput potapšala o bok i to je to. Bez ikakve seksualne konotacije ili bilo čega, samo trenutak sreće i izraz velike radosti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.