Sudački eksperti složni: Nije bilo penala za Šibenik protiv Hajduka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAJDUK je u subotu u dramatičnoj utakmici 27. kola SuperSport HNL-a pobijedio Šibenik u gostima 3:2. Momčad Ivana Leke vodila je 3:0 golovima Livaje, Mlaka i Pukštasa, da bi se domaćini u završnici vratili, pa su se Splićani morali tresti do zadnje sekunde za pobjedu.

Šibenik je smanjio u 63. preko Dolčeka, u 90. je Kvržić smanjio na 2:3, a u pet minuta sudačke nadoknade dogodio se sporni trenutak u šesnaestercu Hajduka kad je Mesa pao u duelu s Lovrencsicsem. Domaćini su tražili penal, dignuo se i cijeli stadion, ali sudac Pajač je odmah pokazao da penala nema i nakon konzultacije s VAR-om potvrdio svoju odluku.

Taj penal bio je tema i u emisiji Studio HNL na MAX Sportu i u emisiji Stadion na HRT-u. Sudački eksperti Darko Cvitković (MAX Sport) i Mario Strahonja (Stadion) složni su da je sudac Pajač donio ispravnu odluku.

Cvitković i Pajač: Nije bilo penala za Šibenik

"Igrač Šibenika se bacio preko igrača Hajduka, to je moje mišljenje. Nije bio penal, ali je Pajač nespretno reagirao. Pokazao je rukom kao da je penal pa je zato nastala i čitava ova gungula", rekao je Cvitković, a Strahonja je na HRT-u situaciju prokomentirao ovako:

"Odlična odluka suca koji je bio jako dobro pozicioniran. Odmah je vidio da je igrač Hajduka prvo igrao loptom i to je jasno signalizirao. Zašto nije gledao snimku? Zato jer je bio siguran u svoju odluku, a u komunikaciji s VAR sobom je to i objasnio."

Cvitković je komentirao i situaciju kod prvoga gola Hajduka koji je pao nakon što suci nisu dosudili korner za Šibenik. Gosti su krenuli u kontru i zabili su vodeći gol koji je kasnije usmjerio utakmicu.

"Pogreška je suca i pomoćnog što nisu dosudili udarac iz kuta. Ovdje se VAR ne smije uključiti. Protokol VAR-a je takav, okej, ali ako smo ga uveli, trebamo ga koristiti da bude pravda i da bude zadovoljeno. Da uvedu da se u ovakvoj situaciji javi VAR i kaže da je bio udarac iz kuta. Treba promijeniti protokol VAR-a i to je pogreška", rekao je Cvitković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.