Sudački masakr nad Osijekom traje još od borbe za naslov prvaka s Dinamom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA nogometna javnost već se danima bavi snimkama iz VAR sobe, koje su procurile na društvene mreže. Nakon što se Bruno Marić očitovao na konferenciji za medije izašlo je još snimaka. Kako su navijači Osijeka doživjeli aferu sa suđenjem, komentira Dario Radaković, voditelj najpopularnije Osijekove navijačke Facebook stranice Bijelo-plava birtija

Prije nego što se uđe u srž cijele ove priče vezane uz suđenje, mora se naglasiti činjenica da ove sezone igramo užasno i da nam je nepotrebno "vaditi" se isključivo na suđenje. U trenucima kada na gostovanjima jedva složiš priliku ili dvije, ne možeš i ne smiješ reći da je za to kriv isključivo sudac.

Također, kada voljni momentum igrača nije ni blizu adekvatne razine i kada se ne mogu pošteno spojiti dva dodavanja, sudac nema apsolutno ništa s time. Ali problem je u tome što sudački masakr nad NK Osijekom traje još od perioda naše borbe s Dinamom za naslov prvaka.

Situacija koje se prve sjetim iz tog perioda je gol Ercega u sudačkoj nadoknadi protiv Gorice za ekstremno važna tri boda. Taj gol je poništen zbog zaleđa koje nikad nitko nije mogao točno definirati jer se na kameri s koje je gledano to zaleđe nije moglo utvrditi gdje je točno noga stopera Gorice.

Boharov rani ulazak u 16 metara

Te sezone su suci baš imali brdo užasnih odluka i sve su bile na štetu Osijeka. Bilo je i onih bizarnih poput ponavljanja penala Damjana Bohara na Poljudu zbog preranog ulaska igrača Osijeka u šesnaesterac.

To je valjda jedini put kada se u HNL-u VAR oglasio zbog toga jer, pazite, Bohar je tada zabio gol. Pitam vas - kako je ulazak bilo kojeg igrača doslovno centimetar ili dva u kazneni prostor ometao golmana ili nekog drugog aktera s travnjaka?

Naravno, taj ponovljeni penal je Bohar promašio te je Osijek ostao bez još dva bitna boda! Zašto vas vraćam u tu sezonu? Razlog je jednostavan, tadašnji trener Nenad Bjelica je s razlogom sve te sudačke previde komentirao javno i ušao je u otvoreni rat sa sucima.

Bjelica je kasnije, dobrim dijelom i zbog tog rata, platio "glavom" te dobio otkaz na mjesto trenera našeg kluba, a osoba koja je (nažalost) ostala u njemu, naš vrlo dragi direktor Vladimir Čohar, izjavio je da se sudački previdi ne trebaju komentirati javno na taj način, već se na kraju sezone treba sastaviti jedan službeni dopis Savezu i sudačkoj komisiji.

Tako bi valjda najbolje izbacili sav svoj nakupljeni gnjev. Naravno, taj dopis do dana današnjeg nije ugledao svjetlo dana! Vraćamo se u sadašnjost. U doba kada je netko konačno dobio sve te audiozapise iz VAR sobe i počeo ih javno objavljivati čisto da se može čuti kakva je razina komunikacije djelitelja pravde u našoj ligi.

Bruno Marić je lagao

Jučer smo tako saznali da je Bruno Marić izričito lagao na svojoj press-konferenciji iz rujna kada je objavio javno razgovor iz VAR sobe s utakmice Osijeka i Dinama na Opus Areni.

Vrijedi podsjetiti, tada su Dinamu u samo nekoliko minuta dosuđena dva penala, prvi je bio prilično čist (igranje rukom Nejašmića) te je samo bilo pitanje je li on igrao rukom u prostoru ili izvan prostora šesnaesterca.

No onaj drugi nije bio niti p od penala, jer je Perić kao pokošen u duelu u kojem kontakta nije niti bilo. Nakon utakmice su tada zbog svojih izjava kažnjeni bivši sportski direktor Ivica Kulešević te bivši trener Stjepan Tomas zbog svojih kritika prema sucu Zebecu.

Jučer je u dnevniku jedne televizije gostovao splitski odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji je javno ustvrdio da se ovdje ne radi samo o Hajduku i tome koliko je on kao klub zakinut nego i o Osijeku koji je masakriran zbog sudačkih grešaka iz kola u kolo!

Navijači Osijeka na forumu su dobro poentirali kada su izjavili da su u zadnjih nekoliko godina, samim time u javnom prostoru, najveći borci za naš Osijek bili upravo hajdukovac Ljubo Pavasović Visković i dinamovac Alen Lesički koji već dugo jedini piše o neradu naše Uprave, ali i svim drugim kroničnim problemima našeg kluba.

Sakalj i Čohar ne navijaju za Osijek, već za svoj interes

Zašto ni jedna klupska legenda, bivši ili sadašnji igrač ili trener, ma bilo tko, ne stane medijski tako jasno i glasno u zaštitu interesa NK Osijeka? To je pitanje na koje možda nikad nećemo dobiti jasan odgovor. Ali činjenica je da smo borbu za naslov prvaka s Dinamom one sezone izgubili dobrim dijelom zbog sudačkog masakra.

Nažalost, moramo pogledati istini u oči kao navijači ovog kluba. Lukša Jakobušić radi svim srcem za interes Hajduka jer je i navijač tog kluba. Damir Mišković radi svim srcem za interes Rijeke jer je i navijač tog kluba. Mirko Barišić, Velimir Zajec ili bilo tko treći da pobijedi na izborima za predsjednika Dinama će raditi svim srcem za interes Dinama jer su i navijači tog kluba.

Ferenc Sakalj i Vladimir Čohar nisu navijači NK Osijeka i rade prvotno za svoj vlastiti interes! Ako se, kojim čudom, nešto i postigne u rezultatskom smislu, postići će se isključivo zbog igrača i trenera. Ove sezone definitivno ne jer smo svaku nadu ostavili u utorak nakon kup-utakmice.

Mandat trenutnoj Upravi istječe u lipnju i tada se jednostavno mora dogoditi veliki zaokret! Nama treba netko tko će raditi srcem za ovaj grad i ovaj klub. Netko tko će poput ovih gore navedenih lidera konkurentskih klubova jasno i glasno poručiti svakome što ga ide.

Netko tko će ginuti za interes NK Osijeka pa makar ga to koštalo lošeg medijskog imidža i izrugivanja konkurenata. Takvog smo trenera imali, ali je pregorio zbog istih razloga zbog kojih sada pregaramo mi kao navijači. Ovo je jedna od zadnjih objava i apela na ovu temu. Lipanj je blizu. A tada ili ćemo okrenuti potpuno novu stranicu ili ćemo nastaviti kliziti k totalnoj prosječnosti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.