Šuker vodi reprezentaciju u Kinu: Ovo su suparnici Hrvatske na China Openu u siječnju

Foto: Hina, Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske u siječnju će sudjelovati na prvom izdanju China Cupa. 
 
Naravno, u Kini će Hrvatska biti bez glavnih zvijezda, a očekuje se veća minutaža za nogometaše iz HNL-a, budući da je tada u hrvatskom prvenstvu pauza.
 
Osim Hrvatske sudjelovat će domaćin Kina, senzacija s Eura i suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Island te dvostruki osvajač Copa Americe Čile.
 
Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne dvoboje - parovi će biti određeni ždrijebom - a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.
 
"Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa", rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.
 
 
 
"Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe", izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza.
 
"Vjerujem da će biti zanimljivo pokazati nogomet naše male zemlje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Veselimo se sudjelovati na prvom China Cupu kako bi Kinezi mogli saznati više o Islandu i našem nogometu", dodao je Geir Thorsteinsson, predsjednik Islandskog nogometnog saveza.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.