Sukno u drami bolji od Bijača za novo finale Lige prvaka

Foto: EPA

VATERPOLISTI talijanskog Pro Recca, koje trenira hrvatski strateg Sandro Sukno, plasirali su se u finale ovosezonske Lige prvaka nakon polufinalne pobjede protiv Olympiakosa u raspucavanju od 13:11 u malteškoj Gziri.

Početak polufinalne utakmice brzo je otišao na stranu Pro Recca koji je nakon prve četvrtine vodio 3:0 golovima Echeniquea, Cannelle i Condemija. Tijekom treće dionice grčka momčad je došla do 4:4 i 5:5, a u završnici je i povela 9:8. Di Fulvio je potom zabio za 9:9 i odlazak u raspucavanje gdje su Talijani bili mirniji i bolji.

U sastavu Olympiakosa, kojeg također vodi hrvatski trener Hrvoje Koljanin, odličan je bio hrvatski reprezentativni vratar Marko Bijač koji je skupio 13 obrana, ali je i to bilo nedovoljno za prolaz u finale.

Pro Recco je rekorder po broju naslova prvaka, ima čak 11 trofeja, a pobjednik Lige prvaka je bio i protekle tri sezone u nizu. Po dva pogotka za momčad koju vodi Sukno postigli su Di Fulvio i Younger, dok je za Olympiakos tri goda dao Genidounias.

Finale je na rasporedu u petak, a Pro Recco čeka boljeg iz drugog polufinalnog susreta u kojem se, u nastavku petka, sastaju Ferencvaros i Novi Beograd.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.