Suspendiran teren u 3. HNL nakon što su vrijeđali suca i prijetili mu smrću

Foto: Screenshot Facebook

DAN nakon velikog incidenta tijekom utakmice 3. HNL između domaćeg Kamena i RNK Splita u Ivanbegovini, HNS je suspendirao igralište domaćina. Kamenu ostaje mogućnost žalbe koju će pregledati disciplinski sudac Treće HNL, a do tada neće igrati utakmice na domaćem terenu.

Podsjetimo, prije tri dana u Ivanbegovini je Kamen izgubio od Splita rezultatom 1:3, a nakon utakmice sudac Ante Jurić iz Splita je napustio igralište u pratnji policije. Navijači domaće momčadi okružili su suca i skandirali mu ''Cigane, Cigane''.

RNK Split je poveo golom Alvareza u 14. minuti, izjednačio je Bilić u 22. minuti, a potom su gosti golovima Samca u 33. i Keleza u 48. minuti došli do tri boda.

Utakmica je prekinuta u 74. minuti jer su se ozlijedila dva igrača domaćeg Kamena, a trojicu je ranije isključio sudac.

U 13. minuti je isključen Karin, u 17. Ćelić, a u 55. Kljenak. Posljednje isključenje je obrazloženo psovanjem suca i hvatanjem za uho.

Sudac je tada prekinuo susret, a policija mu je pomogla da ode kući bez da ga netko fizički napadne.

''Nije baš čest slučaj da netko u samo jednom danu, bolje rečeno u samo 90 minuta, uništi svaku vjeru i nadu u ovo natjecanje. Na stranu naš lošiji start i konkretniji gosti, no ovo što smo nažalost imali priliku gledati u Ivanbegovini nema nikakvih poveznica s jednom lijepom igrom zvanom nogomet. Nekoliko stotina posjetitelja su svjedoci onoga što se zove lakrdija'', napisali su na stranici kluba, dok je policija spriječila fizički napad na suca.

U dopunskom izvještaju piše da je u 22. minuti poslije izjednačujućeg gola domaćih netko sa službenog mikrofona sucu poručio "J...m ti mater, Juriću". Službene osobe iz NK Kamen upućivale su prijetnje smrću sucima, dok je pomoćnom sucu oštećen automobil.

Kamen napisao sarkastičnu objavu na svom Facebooku

"Kako s velikim nestrpljenjem čekamo subotu i putovanje u Zadar, našem smo prijevozniku uputili dopis za rezervacijom", stoji u objavi kažnjenog Kamena na Facebooku. Kako im je sudac isključio trojicu igrača, oni će na gostovanje u Zadar putovati s osmoricom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.