Šutalo briljirao u Ajaxu. Navijači pišu: "On je nevjerojatan"

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Josip Šutalo odigrao je sjajno u prvom kolu nizozemskog prvenstva, u kojem je njegov Ajax doma pobijedio Heerenveen 1:0. Nekadašnji stoper Dinama bio je drugi najbolje ocijenjeni igrač u momčadi Ajaxa s ocjenom 7.7. Bolji od njega je, po statistikama Sofascorea, bio samo njegov kolega stoper Youri Baas.

Šutalo je bio uvijek na pravom mjestu, očistio je sedam lopti, presjekao četiri te bio odličan u duelima, kako zračnim, tako i onima na zemlji. Fantastično je siguran bio u razigravanju. Imao je 70 točnih dodavanja od 74 pokušana, što čini uspješnost od 95 posto. Čak je i dvaput uspješno predriblao protivnika iz dva pokušaja. Ajax je objavio njegovu statistiku na svojim stranicama uz opis: "Šutalo je imao ozbiljne brojke."

Grafika: Sofascore

Ajax i Šutalo žele se iskupiti za prošlu sezonu

Odmah su se javili i navijači koji su ga hvalili. "A htjeli ste prodati Šutala. Nije on član Hrvatske reprezentacije ni za što. Rast će is utakmice u utakmicu. On je nevjerojatan stoper, samo mu dajte vremena", jedan je od mnogih komentara u kojima navijači hvale hrvatskog 24-godišnjeg braniča.

Isti ti navijači, ali i mediji u Nizozemskoj prošle su sezone žestoko kritizirali Šutala koji je postao simbol Ajaxove loše igre. Klub se jako mučio na početku sezone, a tamošnji novinari i navijači raspalili su po prinovama.

Između ostalih, na meti su bili Hrvati Borna Sosa te Josip Šutalo. Sosa je ove sezone odstranjen iz prve momčadi Ajaxa, dok je Šutalo ostao u prvom sastavu. Nizozemski velikan je prošlu sezonu završio na petom mjestu, a jedan dio sezone bio je i zadnji. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.