Svaka čast na pobjedi, ali Dinamu se opet događa ista stvar. To je postao problem

Foto: Epa

DINAMO je u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige pobijedio Betis 1:0 golom Brune Petkovića iz penala u 75. minuti. Dinamo, kojemu je ovo bila prva pobjeda u Španjolskoj u povijesti, tako je došao do velike prednosti uoči uzvrata u Zagrebu sljedećeg četvrtka. Pobjedu je za Index komentirao Ilija Lončarević

Ova pobjeda Dinama je velika i treba momcima čestitati. Rekao bih da je ovo bio jedan od rijetkih svijetlih trenutaka Dinama u 2024., no treba biti iskren i reći da je utakmica bila, kako bi se reklo, ''mlaka vodica''. Dinamu je igra bez prevelike trke, agresije i s prelaganim ritmom odgovarala i nakon dugo vremena Modri su sličili na momčad. Pokazali su sasvim drugo lice u odnosu na ono koje vidimo u našem prvenstvu u posljednje vrijeme. 

Pobjeda je velika, ali mislim da je Dinamo mogao do nje doći na uvjerljiviji način

Ova pobjeda mora biti faktor ohrabrenja za ekipu, ali da bi se momčad digla i u Europi i u domaćem prvenstvu, neke korekcije se moraju obaviti i mane koje su i dalje prisutne se moraju popraviti. Betis me ne zanima, stvarno ne želim komentirati njihovu igru, ali u utakmici koja se igrala bez šansi, gdje su oba golmana, uglavnom Nevistić, sve skupa obranili jednu i pol loptu, Dinamo je po meni morao u napadu pokušati napraviti više.

Problem koji je Dinamova konstanta

Ponavljam, ova pobjeda je velika, ali bilo je prilika da se utakmicu dobije na puno zapaženiji način. Ne sjećam se da sam ikad gledao ovako mlaku igru neke momčadi španjolske lige. Dinamo je to iskoristio, ali moram reći da mi je krivo što se do pobjede nije došlo na uvjerljiviji način. Tu dolazimo do problema koji je postao konstanta. U napadu smo presramežljivi, premekani, premalo agresivni i bez dubine.

Samo Kaneko nije dovoljan

U napadu je Dinamo ostao samo na Kaneku, koji, bilo na dugu loptu kakva je bila ona Mišićeva, bilo svojim driblingom, može napraviti darmar na desnoj strani. Nažalost, Dinamo nema više nijednog igrača koji to može napraviti. To je njegov najveći problem. Bez napadanja dubine jako je teško probiti blok protivnika na 30 metara.

Ta se dubina može napadati, to nije nemoguće, ali kod Dinama smo vidjeli uglavnom da je to nemoguća misija. Ipak, treba ekipi čestitati na pobjedi i nadati se da će za tjedan dana proći dalje.

Jakirović je Nevistiću trebao više vjerovati 

Odluka Jakirovića da stavi Ivana Nevistića na vrata umjesto Zagorca, koji je stalni čuvar mreže u prvenstvu, nije me pretjerano iznenadila, ali moram reći da sam mislio da će braniti Zagorac jer je pravilo da vratara za kojeg se trener odluči na početku mora forsirati. Jakirović se odlučio za Zagorca nakon par nesigurnijih utakmica Nevistića na početku sezone, ali smatram da je Nevistić ipak potentniji golman od svog kolege samim tim što je mlađi. Mislim da mu je Jakirović trebao više vjerovati. 

Cijela obrana je odigrala odličnu utakmicu. Oba stopera su odradila posao sjajno, Ristovski i Perković također. Vezni red je u fazi obrane bio više nego solidan. Mišić je bio pravi, a Baturina nakon dugo vremena prisutan u igri. Nedostajalo mu je dubine, ali o tome smo već sve rekli. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.