Šveđani: Dinamo je poslao ponudu za našeg reprezentativca

Foto: Profimedia

IAKO je sezona tek završila, u Dinamu slažu momčad za sljedeću. Neki igrači će sigurno otići, bit će i ulaznih transfera, a konstantno otvoreno pitanje već godinama je pozicija lijevog beka. Prije koji dan govorilo se o mogućem dovođenju Jana Oliverasa iz Rome, a sada se spominje još jedan igrač na toj poziciji.

Švedski portal Aftonbladet piše da je Dinamo poslao službenu ponudu za 21-godišnjeg Samuela Dahla, člana tamošnjeg prvoligaša Djurgårdena iz Stockholma. Novinar Daniel Kristoffersson tvrdi da je Dahl velika želja Dinama, ali iznos odštete ne spominje.

Od druge lige do reprezentacije u pola godine

Dahl je u posljednjih godinu dana doživio strelovit uspon. Prošlog ljeta Djurgården ga je doveo iz drugoligaškog Orebroa. Dahl se ekspresno nametnuo u prvoj ligi, a zbog dobrih igara dobio je i poziv u reprezentaciju, za koju je debitirao u siječnju protiv Estonije. Visok je 174 centimetra i ove sezone, koja u Švedskoj prati kalendarsku godinu, imao je dvije asistencije.

Dinamo u momčadi trenutačno na toj poziciji ima tek Takuyu Ogiwaru, koji je na posudbi do kraja godine, te Maura Perkovića, koji je ipak stoper. S posudbe se vraća Petar Bočkaj, ali on nije u planovima Dinamove struke i njemu će se vjerojatno tražiti nova sredina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.