Šveđani pobijedili Španjolce u grupi u kojoj igra Hrvatska

Foto: Epa

U SUSRETU 2. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša Švedska je pobijedila Španjolsku s 29:26. Šveđani su ostvarili prvu pobjedu nakon što su u prvom kolu izgubili od Njemačke, dok su Španjolci upisali prvi poraz nakon što su na otvaranju turnira porazili Sloveniju.

U ranije odigranim susretima iz ove skupine Slovenija je pobijedila Hrvatsku s 31:29, dok je Njemačka bila uvjerljiva protiv Japana s 37:26. Nakon dva kola Njemačka ima četiri boda, preostale reprezentacije su na dva boda, izuzev Japana koji je izgubio oba susreta.

Šveđani su bolje ušli u susret, sredinom prvog dijela vodili su s četiri razlike (11:7), no Španjolska je do kraja poluvremena uspjela izjednačiti (11:11).

Odlučilo je drugo poluvrijeme

Na otvaranju drugog dijela Švedska je povela s 12:11 i nakon toga više nije ispuštala prednost. U 35. minuti imala je +4 (16:12), deset minuta prije kraja bilo je 23:18, a šest minuta prije kraja sedam razlike (27:20). Španjolska je do kraja susreta tek ublažila poraz za konačnih 29:26.

Švedsku su do pobjede predvodili Oscar Bergendahl, Lucas Pellas i Sebastian Karlsson s po pet golova, dok je Tobias Thulin imao 15 obrana. Na španjolskoj strani istaknuli su se Daniel Fernandez sa sedam i Aleix Gomez sa šest golova. U susretima 3. kola 31. srpnja sastaju se Hrvatska i Njemačka (11 sati), Španjolska i Japan (14 sati) te Slovenija i Švedska (16 sati).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.