Šveđani u ogromnim problemima uoči Hrvatske. Kapetan im suspendiran, muče ih ozljede

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija u petak od 14 sati u četvrtom kolu Olimpijskih igara igra protiv Švedske, koja je u velikim problemima. Službeno je potvrđeno da će švedski kapetan Jim Gottfridsson zbog suspenzije propustiti utakmicu s Hrvatskom. Gottfridsson je suspendiran zbog plavog kartona, koji je dobio zbog izrazito grubog prekršaja nad Slovencem Deanom Bombačem u prošlom kolu.

Gottfridsson suspendiran, sve više ozljeda

Gottfridssona bi na poziciji prvog srednjeg vanjskog trebao zamijeniti Felix Claar, odlični rukometaš Magdeburga, ali i on ima svojih problema. Claar je u bolovima napustio susret sa Slovenijom zbog ozljede pete te još nije sigurno hoće li zaigrati protiv Hrvatske. A ako i zaigra, moguće je da zbog ozljede neće biti na sto posto.

Uz Claara, dodajmo da se protiv Slovenije ozlijedio i Daniel Pettersson, jedno od dva švedska desna krila. Još od prvog kola ne igra ni Max Darj, pivot i glavni obrambeni igrač švedske reprezentacije.

Šveđani će na Hrvatsku s 13 igrača

Gottfridssonova suspenzija Šveđanima je problematična i jer ga ne mogu zamijeniti nekim igračem iz pričuva. Promjene su dozvoljene samo u slučaju ozljeda pa će tako njihov izbornik Glenn Solberg protiv Hrvatske na raspolaganju imati samo 13 rukometaša.

Pokaže li se da Claar ili Pettersson nisu spremni za nastup, najvjerojatnije će iz pričuva biti povučen Jonathan Edvardsson, srednji vanjski Hannovera, koji bi tako popunio rupu nastalu Gottfridssonovom suspenzijom.

Švedska je uoči Olimpijskih igara bila označena kao glavni favorit za osvajanje skupine, ali sada se grčevito bori za mjesto u četvrtfinalu. Nakon poraza od Njemačke i Slovenije, susret s Hrvatskom joj je ključan jer bi u slučaju poraza lako moguće ispala već u grupi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.