Švicarci: Perišić je izazvao euforiju koja se brzo pretvorila u frustraciju

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

PRIJELAZNI rok u najboljim europskim nogometnim ligama završio je prošli tjedan. Švicarski medij Blick sada je objavio popis nekolicine igrača koji su slobodni i u potrazi za novom sredinom. Među ostalima, naveli su Ivana Perišića (35), koji je raskinuo ugovor s Hajdukom, ali još se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"Bivši igrač Wolfsburga, Borussije Dortmund, Intera i Tottenhama nakon kratkog boravka u splitskom Hajduku ponovno je bez ugovora. Krilni napadač, koji je s Hrvatskom osvojio drugo i treće mjesto na Svjetskim prvenstvima, pridružio se matičnom klubu prošlog ljeta nakon 17 godina izbivanja, što je izazvalo euforiju među navijačima, ali to se ubrzo pretvorilo u frustraciju.

Nakon samo 12 nastupa za Hajduk Perišić je navodno dao do znanja novom treneru Gennaru Gattusu (46) da želi promjenu. Talijan je javno progovorio i o problemima s disciplinom. S njim je u petak sporazumno raskinut ugovor. Perišić se vjerojatno vraća u Serie A, gdje bi se mogao pridružiti Comu, s trenerom Cescom Fabregasom", piše Blick.

Perišića se povezivalo s Monzom, Genoom i Comom

Perišić je po isteku posudbe iz Tottenhama, nakon završetka prošle sezone, potpisao ugovor s Hajdukom do kraja ove sezone. Ali u ugovoru potpisanom početkom srpnja bila je klauzula da može otići dva mjeseca kasnije.

Točnije, mogao je otići ako netko za njega od 29. rujna do 5. kolovoza plati 200 tisuća eura. Kako se nijedan klub nije javio, navedeni iznos platio je sam i od tada je bez kluba. Talijanski insajderi zadnjeg dana prijelaznog roka povezivali su ga s Monzom, Genoom i Comom, ali još nema klub.

Dalić je Perišića stavio na popis za Portugal i Poljsku

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis za utakmice s Portugalom (četvrtak, 20:45) i Poljskom (nedjelja, 20:45) i to ovako objasnio na konferenciji za medije:

"Perišić je na popisu, njegovo ime nije bilo upitno. Činjenica je da je upitno koliko sada može pomoći reprezentaciji pošto nema klub. Ali nećemo zaboraviti što je napravio za reprezentaciju, on je jedan od najvećih igrača u povijesti Hrvatske. Moja obaveza je da mu pomognemo da se što prije vrati u stanje u kakvom je bio. Uvjeren sam da će opet biti nositelj reprezentacije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.