Sviđa mi se ova Hrvatska. Junački smo pali protiv olimpijskih prvaka

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA je izgubila 34:32 od Francuske na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu. Bila je to borbena utakmica u kojoj je Francuska uglavnom imala prednost, no Hrvatska joj nije dozvoljavala da se odvoji na opipljiviju razliku. Ipak, gotovo svaki put kad bi Hrvatska imala šansu poravnati rezultat, radila je greške u napadu. Klasik europskog rukometa za Index je komentirao Mirza Džomba. 

Možda će zvučati ružno, ali nakon ovog poraza nemam posebno gorak osjećaj u ustima. Optimist sam nakon onoga što sam vidio. Istina, izgubili smo, previše je tu bilo tehničkih grešaka i poklonjenih lopti da bi se pobijedila Francuska, ali valjda je sve to proces odrastanja ove generacije.

Imamo glavu i rep, ubrzali smo igru, puno zabijamo. Izbacili smo izmjenu obrana - napad, puno trčimo i igramo taj neki skandinavski stil koji je po mom guštu. Sviđa mi se ova Hrvatska i kad se eliminiraju neke pogreške, mislim da bi ovo mogla biti dobra generacija.

Francuzi su samo čekali naše pogreške, a mi smo im poklanjali golove

Teško je igrati protiv Francuske, posebice kad si u stalnom zaostatku i kad ih moraš loviti. To strašno iscrpljuje, a oni su ekipa koja ti neće puno toga pokloniti. Realno, samo su čekali naše pogreške, a njih nije bilo malo.

U igri nas je držao fantastični Kuzmanović, bez čijih obrana ne bismo bili ni blizu. Stalno smo se vraćali, stalno smo im puhali za vratom, no svaki put kad bismo došli na gol zaostatka, napravili bismo neku glupost u napadu pa su nam zabijali lake golove na prazan gol ili iz kontre. 

Francuska je odigrala mirno, pametno, sigurno i tvrdo u obrani. Kod njih se isto vidi da, nakon odlaska Omeyera i Gerarda Vincenta, imaju ozbiljnih problema na golu. Bez takvih vratara, Francuska nije ono što je bila, no opet su nam zabili puno golova. Ruku na srce, puno tih pogodaka smo im poklonili.

Brine me igra s igračem više, takve greške se ne smiju raditi 

Brine me jako loša, rekao bih katastrofalna, igra s igračem više. S dva igrača manje prebrojali su nas i zabili s krila. To su greške koje su nedopustive u vrhunskom rukometu i one su nijanse koje čine razliku. Napravimo dvije, tri vrhunske kontre, Kuzmanović skine zicer, u valu odigramo nekoliko strašnih napada i onda, kad ih trebamo dostići, kao da se ispušemo i damo im tri sljedeća napada loptu u ruke te poklonimo golove.

Francuzi su me impresionirali vrhunskom komunikacijom dva beka s pivotom. To nas je razvaljivalo cijelu utakmicu, a kad to ne bi prošlo, onda bi Mem nešto napravio na račun svoje kvalitete. Dobri su, stabilni su i rekao bih da su nas dobili na mirnoću i iskustvo. Glavu gore, nije sramota izgubiti od olimpijskog prvaka. Junački smo pali i neka nam ova utakmica bude škola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.