Svjetski mediji: Hrvatska ima neočekivanog junaka. Ovo je veliki preokret

Foto: Pixsell / Index (montaža)

DAN nakon pobjede Hrvatske nad Španjolskom u pretposljednjem kolu grupne faze Lige nacija u Zagrebu (3:2), strani mediji raspisali su se o utakmici na Maksimiru. 

Španjolci razočarani i pesimistični

Naslovnice vodećih španjolskih sportskih listova većinom su pesimistične.

"O adios", piše AS aludirajući na to da je sinoćnji poraz Španjolske zapravo pozdrav od plasmana u završnicu Lige nacija.

Marca tvrdi kako Španjolska jedino uz molitve može proći grupnu fazu. 

"Sada su sve oči uprte u Wembley", sažima Marca i kalkulira uoči nedjeljnog, ključnog sraza Engleske i Hrvatske u Londonu.

Pobijede li Engleska ili Hrvatska, Španjolska se neće kvalificirati među četiri najbolje europske reprezentacije Lige nacija. U slučaju nedjeljnog remija, trostruki europski i jednostruki svjetski prvak plasirat će se u završnicu premijernog izdanja međunarodnog kontinentalnog natjecanja.

"S jednom nogom vani", fatalistički rezimira Mundo Deportivo i podsjeća kako je Španjolska unutar mjesec dana s posljednja dva poraza protiv Engleske (2:3) i Hrvatske (2:3) dovela svoju čelnu poziciju u pitanje.

"Poraz je posljedica konfuzne i pogreškama sklone obrane", zaključak je španjolskih medija.

Rooney i Jedvaj u fokusu otočkih medija

Engleski mediji monopolizirali su naslovnice Rooneyjevim oproštajem od reprezentativnog dresa. Zaokupljeni njegovim suzama, tek sporadično izvješćuju o pobjedi Hrvatske nad Španjolskom.

"Hrvatska je zabila dramatičan gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu nad Španjolskom, što je rezultat koji Engleskoj daje nadu da može završiti na prvom mjestu", navodi BBC.

Guardian je Tina Jedvaja označio junakom sinoćnjeg okršaja.

"Hrvati su uspjeli zahvaljujući neočekivanom heroju. Jedvajevi prvi golovi za reprezentaciju donijeli su pobjedu Hrvatskoj i posve otvorili rasplet u skupini. Hrvatska će se sada suprotstaviti Engleskoj znajući da joj pobjeda može donijeti i prvo mjesto. To je veliki preokret s obzirom na to da ih je Španjolska pregazila u prvom kolu", ističe Guardian.

Regija osuđuje Lovrena

Regionalni mediji prenose Lovrenov istup nakon utakmice u kojem je prozvao Španjolce i Sergija Ramosa.

"Opasno se kandidira Dejan Lovren za status jednog od najomraženijih nogometaša svijeta. Stoper hrvatske reprezentacije dosad je bio poznat po biserima, u kojima hvali sebe, a ponižava druge bez realnih osnova, da bi u četvrtak navečer, vruće glave poslije trijumfa Hrvatske nad Španjolskom (3:2), pokazao da mu je sportska kultura strana. Pobjeda viceprvaka svijeta jest velika, međutim, ponašanje defenzivca Liverpoola je sramotno", osuđuje srpski Mozzart Sport.

Prenosi se i izjava Tina Jedvaja kako je u "Hrvatskoj gore biti lijevi bek nego političar", kao i reakcija hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nakon pobjedničkog pogotka.

"Ona je posljednjih mjeseci bila u centru pažnje, posebno zbog ponašanja tijekom utakmica Svjetskog prvenstva, gdje je imala nekoliko 'izleta'. Sinoć je Kolinda ponovno slavila. Ipak, ovog puta mnogo umjerenije s rukama podignutim visoko u vis", konstatira bosanskohercegovački SportSport.ba.

Ludnica na kraju utakmice:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.