Talentirani veznjaci napustili Rijeku. Obojica potpisala za isti klub iz HNL-a

Foto: NK Slaven Belupo

IVAN LEPINJICA (24) i Adrian Liber (22) napustili su Rijeku i potpisali ugovore sa Slavenom Belupom. Obojica su bili veliki talenti riječkog kluba, no nisu se izborili za stalnu i redovitu minutažu te su prešli u koprivničkog prvoligaša. Lepinjica je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu sezonu, dok je Liber potpisao na tri godine.

I jedan i drugi veznjak na početku sezone igrali su za Rijeku, no svaki put su ulazili s klube. Lepinjica je tako skupio pet nastupa i jednu asistenciju, odnosno 128 minuta igre, dok je Liber igrao šest puta, također uz jednu asistenciju, što je rezultiralo sa 127 minuta na terenu.

Podsjetimo, ljetni prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 8. rujna, što znači da su Lepinjica i Liber promijenili sredinu gotovo u zadnjem trenutku. U Slavenu će ih voditi trener Roy Ferenčina, nasljednik Ricarda Moniza, koji je dobio otkaz nakon slabog ulaska u sezonu SuperSport HNL-a.

Lepinjica je skupio 107 nastupa za prvi sastav Rijeke

Prema podacima Transfermarkta, Lepinjica je za prvu momčad Rijeke upisao 107 nastupa, četiri pogotka i tri asistencije. Tijekom godina bio je na posudbama u Zadru i njemačkoj Arminiji. Evo što je rekao na predstavljanju u Slavenu:

"Prije svega, hvala svima na ovakvoj dobrodošlici. Vidio sam teren, prostorije kluba, svlačionicu, pomoćne terene gdje ćemo trenirati i raditi i mogu reći da sam uzbuđen jako. Jedno novo poglavlje za mene i jedva čekam da počne.

Siguran sam da mogu donijeti agresivnost na terenu i da mogu pomoći u oba smjera, kako u obrani tako i u napadu. Mislim da imamo velike šanse napraviti jako dobar rezultat ove sezone kada se posložimo do kraja."

Liber ima 52 nastupa za riječki klub

Liber je sakupio 52 nastupa, dva pogotka i tri asistencije za Rijeku. Bio je na posudbi u Orijentu. "Stvarno sam sretan i zahvalan što mi je Slaven Belupo pružio priliku da dođem tu. Igrao sam nekoliko puta protiv Slavena i stvarno sam uživao u tim utakmicama tako da se jedva čekam odužiti na ukazanom povjerenju.

Ja sam vezni igrač, za sebe stvarno mogu reći da jako volim nogomet i da uživam u tome što radim. Uvijek se trudim, moto mi je da dajem sve od sebe i stvarno se radujem utakmicama i treninzima. Davat ću sve od sebe, imam velike ambicije i želim ih sve ispuniti", poručio je Liber za službenu stranicu Slavena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.