Talijani: Gotovo je, Brekalo danas odlazi u Dinamo

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JOSIP BREKALO danas bi trebao postati igrač Dinama, javlja dobro upućeni La Nazione, list iz Firence. Brekalo je sinoć u Kupu Italije protiv Bologne ostao na klupi cijelu utakmicu iako Fiorentina ima velikih problema s ozljedama i odlaskom krilnih igrača na Afrički kup nacija.

"Fiorentini je potreban igrač na krilnoj poziciji, ali Brekalo će unatoč tome otići u narednih nekoliko sati. Brekalo odlazi u zagrebački Dinamo. To je već danima izvjesno. Ide na posudbu uz opciju otkupa ugovora", tvrde Talijani.

Brekalo u Fiorentini zarađuje 1.7 milijuna eura po sezoni. Ako bi ga posudio do ljeta, Dinamo bi ga plaćao nešto manje od onoga što ga plaća Fiorentina. Kako doznajemo, Brekalo bi u Dinamu zarađivao 100 tisuća eura mjesečno neto, a traži i bonus za eventualno osvajanje titule prvaka. Brekalo bi Dinamo do kraja sezone koštao oko 600 tisuća eura, a osvoji li naslov, i do 700 tisuća.

Stiže u Dinamo nametnuti se Daliću za Euro

Brekalo, 25-godišnji krilni nogometaš, ove je sezone za Fiorentinu upisao 16 nastupa i jedan pogodak. Na početku sezone imao je solidnu minutažu, no u posljednje vrijeme uglavnom sjedi na klupi. Brekalo želi promijeniti klub kako bi se nametnuo izborniku Zlatku Daliću uoči Europskog prvenstva. 

Podsjetimo, Brekalo je za prvi sastav zagrebačkog kluba upisao 11 nastupa i jedan gol prije nego što je 2016. kao 18-godišnjak za deset milijuna eura otišao u Wolfsburg. Član njemačkog kluba bio je do siječnja ove godine, s time da je u međuvremenu bio na posudbama u Stuttgartu i Torinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.