Talijani: Hajduk želi Ricarda Rodrigueza i braniča od četiri milijuna eura

Foto: EPA

HAJDUK je započeo s pripremama za novu sezonu, a sportski direktor Nikola Kalinić ima pune ruke posla. Bijele su napustili igrači kojima je istekao ugovor s klubom (Dino Mikanović, Vadis Odjidja-Ofoe i Filip Čuić), posuđeni igrači će se vratiti u svoje matične klubove (Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler), a trojica su završila na transfer listi i treniraju odvojeno od momčadi (Ferro, Yassine Benrahou i Leon Dajaku).

Dakako, navijače najviše zanimaju ulazni transferi i s kakvom će momčadi raspolagati novi trener Gennaro Gattuso. Poznato je da je Kalinić kontaktirao Edina Džeku i Ivana Rakitića kako bi pokušao realizirati njihov dolazak unatoč tome što imaju ugovore na još godinu dana. Džeko se čini kao realnija opcija i navodno su već odrađeni sastanci između Kalinića i sjajnog napadača Fenerbahčea.

Talijani: Hajduk želi reprezentativca Švicarske

Talijanski portal Calciomercato je danas objavio članak o mogućim transferima Hajduka ovog ljeta, a osim Džeke i Rakitića koje spominju kao "igrače iz snova za Hajduk", navode da je Hajduk ozbiljno zainteresiran i u pregovorima za dovođenje dvojice braniča iz Liga petice. Radi se o dvojici švicarskih igrača. Jedan je Eray Comert (26), trenutno član Valencije, a drugi je Ricardo Rodriguez (31) koji se trenutno nalazi na Euru u Njemačkoj i odigrao je svih 180 minuta za Švicarsku na turniru do sada.

Rodriguez je dobro poznato ime ljubiteljima nogometa. Za Švicarsku je do sada nastupio u 117 utakmica, a u svojoj karijeri je igrao za Zurich, Wolfsburg, Milan, PSV i Torino gdje je proveo posljednje četiri sezone i bio kapetan kluba. Igra na poziciji stopera i lijevog beka, a ugovor s Torinom mu je traje do 30. lipnja. Talijani navode da su Rodriguez i Kalinić bili suigrači u Milanu, a trenirao ih je baš Gattuso te da između švicarskog reprezentativca i talijanskog trenera postoji veliko poštovanje i zbog toga postoji dobra mogućnost da se ovaj posao završi.

Ako on zaista završi u Hajduku, to bi bio sjajan posao za Bijele jer je teško zamisliti da ne bi bio pojačanje. Prošle sezone je bio standardan u Torinu pod vodstvom Ivana Jurića te je odigrao 37 utakmica u svim natjecanjima. U svojoj karijeri ima 343 nastupa u Bundesligi i Serie A, a zabio je 23 gola i upisao 31 asistenciju. Ima i veliko iskustvo u europskim natjecanjima, a većinu utakmica u karijeri je odigrao na mjestu lijevog beka dok za Švicarsku na Euru igra na lijevoj strani u formaciji s tri stopera.

Hajduk želi i braniča koji vrijedi četiri milijuna eura

Drugi igrač koji se spominje je Comert, a Talijani navode da su pregovori oko njegovog dovođenja duboko odmakli te da Valencia za svog braniča, kojem ugovor ističe na ljeto 2026. godine, ne traži odštetu osim bonusa i postotka od buduće prodaje. Comert nije pozvan na Euro u Njemačkoj, ali je povremeni reprezentativac Švicarske s 15 nastupa. Posljednji put je za nacionalnu vrstu nastupio nedavno, u ožujku, kada je odigrao svih 90 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Irske (1:0).

Comert je do sada u karijeri igrao za švicarske klubove Sion, Lugano i Basel, a potom je na zimu 2022. godine napravio iskorak kada je za 800 tisuća eura prodan u Valenciju. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u francuskom Nantesu koji je imao pravo otkupa koje na kraju nije iskoristio. Radi se o stoperu, a najviše utakmica u karijeri je odigrao za Basel (140).

U Valenciji je odigrao sezonu i pol te upisao 34 nastupa, a dio vremena mu je trener bio upravo Gattuso kod kojeg je bio standardan i upisao 16 nastupa na stoperskoj poziciji. U Nantesu prošle sezone je također bio standardan odigravši 27 utakmica uz dva zabijena pogotka. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.