EURO U-21

Talijani ispali jedinim rezultatom koji im nije odgovarao, kao prije 15 godina

Foto: Getty Images / Guliver Image

POZNATI su svi polufinalisti Eura za nogometaše do 21 godine, a jedina od tri skupine koja će među četiri najbolje momčadi imati dva predstavnika je ona u kojoj je igrala Hrvatska. Jučerašnjim remijem 0:0 dalje su prošle i Rumunjska i Francuska.

Rezultati by SofaScore

Hrvatska je u skupini C zauzela posljednje mjesto, bez šanse za polufinale ostala je i prije posljednje utakmice s Englezima (3:3), ali ishod drugog susreta u našoj skupini jako je pogodio domaćine Talijane, koji su se oprostili od prvenstva i prilike da odu na olimpijske igre u Tokiju.

Naime, Italija je zauzela drugo mjesto u skupini B sa šest bodova i čekala rasplet susreta Rumunjske i Francuske kako bi možda prošla u polufinale kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Trebali su ili bilo kakvu pobjedu Rumunjske ili trijumf Francuske s tri ili više golova razlike, ali bila je čista utopija očekivati da će netko od njih i pokušati dobiti tu utakmicu jer bi neodlučenim ishodom prošle obje reprezentacije.

Rezultati by SofaScore

Tako je i bilo, završilo je 0:0 u utakmici na kojoj nije niti bilo udaraca u okvir gola. Rumunjska i Francuske prošle su u polufinale sa po sedam bodova.

Talijanske je nogometaše, samo u seniorskoj konkurenciji, vrlo slična sudbina zadesila 2004. godine na Euru u Portugalu. Tada im je za prolazak trebala pobjeda nad Bugarskom, koju su i ostvarili, ali čekali su i rezultat okršaja Švedske i Danske, koji nije smio završiti neodlučenim ishodom uz četiri ili više golova (2:2, 3:3, 4:4...).

Naravno da je završilo 2:2.

Ipak, taj je rasplet više pogodio Talijane nego onaj jučerašnji, jer Rumunjima i Francuzima bilo je relativno jednostavno odigrati utakmicu bez golova. Na onoj u Portugalu prije 15 godina ipak su trebala pasti ravnopravno raspoređena četiri gola.
 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.