Talijani tvrde da je hrvatski reprezentativac idealno rješenje za Atalantu

Foto: EPA

BORNA SOSA (26) je u ljeto 2023. stigao u Ajax iz Stuttgarta. Iako je najveći nizozemski klub, Ajaxova sezona 2023./2024. bila je za zaborav jer je osvojio peto mjesto u nacionalnom prvenstvu s 56 bodova, daleko od prvaka PSV-a s 91 bodom. Ajaxova sezona u nekim je trenucima izgledala i puno gore od konačnog plasmana, pa su se Sosa i hrvatski stoperi Josip Šutalo i Jakov Medić uklopili u sivilo.

Sosa je po dolasku potpisao ugovor do 2028. godine. No, njemački medij Ligainsider krajem lipnja tvrdio da je već na popisu želja Borussije Dortmund, dok sada Calciomercato, Bergamo Sport i Tutto Atalanta pišu da ga i Atalanta želi dovesti. Calciomercato navodi da je Sosa Atalantin "san", a Tutto Atalanta dodaje kako je Borna "idealno rješenje" i da ga je Ajax spreman prodati.

Sosa ima fantastičan centaršut koje je njegovo glavno oružje, a Talijani ističu da bi kod Atalantina trenera Gian Piera Gasperinija mogao pokriti upravo mjesto na lijevoj strani u sustavu 3-4-3. Podsjetimo, Atalanta je aktualni osvajač Europa lige, koji će nastupiti u Ligi prvaka u sezoni 2024./2025. Kada bi zaista potpisao za Atalantu, Sosa bi postao klupski suigrač Marija Pašalića.

Transfermarkt: Sosa vrijedi 7.5 milijuna eura

Sosa je prošao školu nogometa zagrebačkog Dinama i igrao je za njegovu prvu momčad prije no što ga je Stuttgart 2018. doveo za šest milijuna eura. U njemačkom klubu zadržao se pet godina te u 115 utakmica imao pet pogodaka i 35 asistencija.

Ajax ga je prošle godine doveo za osam milijuna eura. U prvoj, za klub teškoj sezoni upisao je 27 nastupa i pet asistencija. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je sakupio 21 nastup te ostvario jedan pogodak i dvije asistencije. Transfermarkt mu sada vrijednost procjenjuje na 7.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.