Talijanski mediji nakon ispadanja: Spalletti u reprezentaciju gura svog miljenika

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici nokaut-faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj sjajna Švicarska je rutinski u osmini finala rezultatom 2:0 pobijedila Talijane. Aktualni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i idućeg tjedna dobit ćemo nove. Prolaz među osam najboljih Švicarcima su golovima donijeli Remo Freuler i Ruben Vargas. U četvrtfinalu će igrati s Engleskom ili Slovačkom.

Na ispadanje uvjerljivo nadigrane Italije reagirali su tamošnji mediji. Gazzetta piše: "Ovo grozno ispadanje znači početak nepredvidljivih tjedana na svim razinama. Više ne možemo reći kako je veliko povjerenje u izbornika Spallettija i predsjednika saveza Gravinu. Samo je Donnarumma zaslužio palac gore za ovaj poraz. Italiju čeka avion kojim će se vratiti kući, a to neće biti ugodan put za reprezentativce. Lijepo sjećanje na Wembley i europsko zlato 2021. sada je nezamislivo. Spalletti je potpuno podbacio."

"On je u reprezentaciji zbog nepotizma!"

Na sličnom tragu je i Tuttosport: "Naša avantura na Euru završava na najgori mogući način. Ovo je možda i najgora Italija u povijesti velikih natjecanja. Spori smo i tromi! Doslovno smo se predali u ruke Švicarcima od samog početka utakmice. Auf Wiedersehen, aktualni prvaci. Olimpijski stadion u glavnom njemačkom gradu ugostio je jednu od najgorih reprezentacija u skorije vrijeme. Ovo je čak i gora momčad od one koja nije uspjela izboriti mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru. Švicarci se nikad nisu bojali za svoju pobjedu, upravo zato što je Italija odala dojam kako nije ni trebala biti na toj utakmici."

Corriere Della Sera je izbornika Spallettija ocijenila slabom trojkom: "Di Lorenzo je Spallettiju poput sina, barem u nogometnom sinu. On je u reprezentaciji zbog nepotizma! Odigrao je četiri utakmice, a jedna je lošija od drugih..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.