Talijanski reprezentativac: Možemo stvoriti probleme Hrvatskoj. Moramo ići na pobjedu

Foto: Profimedia

DVA DANA uoči odlučujuće utakmice na Europskom prvenstvu između Hrvatske i Italije na talijanskoj konferenciji za medije bio je branič Intera Matteo Darmian (34). Darmian je u prva dva kola dobio tek osam minuta protiv Albanije, no talijanski mediji najavljuju da bi se protiv Hrvatske mogao naći u prvoj postavi.

Darmian: Možemo stvoriti probleme Hrvatskoj

Talijanska momčad bila je izložena kritikama zbog loše igre protiv Španjolske i poraza od 1:0. "Analizirat ćemo prošlu utakmicu kako ne bismo ponovili iste pogreške i kako bismo se na najbolji način suprotstavili Hrvatskoj. Spremni smo i usredotočeni na utakmicu", započeo je Darmian pa odgovorio na pitanje o svom bivšem suigraču Marcelu Brozoviću:

"Pokušavamo igrati svoju igru neovisno o protivniku. Osim Broza, ima tu još vrlo kvalitetnih igrača. Moramo biti oprezni i pokušati iskoristiti svoja oružja i siguran sam da im možemo stvoriti probleme."

"Moramo biti svjesni naše snage"

"Nismo igrali kako smo očekivali, ali moramo biti svjesni naše snage, počevši od utakmice s Hrvatskom. Neke druge reprezentacije možda imaju više individualne kvalitete od nas, ali kao grupa imamo vrlo važne kvalitete i to želimo dokazati", nastavio je Darmian.

Italiji bi za prolazak skupine protiv Hrvatske bio dovoljan i bod, a može proći i s porazom kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi. Ipak, Darmian kaže da još ne razmišljaju o mogućim protivnicima u osmini finala.

"Vjerujem da Hrvatska ima isti bijes i želju kao i mi"

"Ne pričamo o tome jer je prerano. To ne bi bilo pošteno, kao što ne bi bilo dobro razmišljati da nam protiv Hrvatske odgovaraju dva ishoda. Moramo ići po pobjedu", rekao je, a na pitanje kakvu Hrvatsku očekuje, odgovorio je:

"Vjerujem da su njihovi bijes i želja isti kao naši. Moramo imati pravi pristup i želju te usredotočeni izaći na teren. Možemo proći dalje i po svaku cijenu želimo nastaviti nastup na ovom natjecanju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.