EUROPSKO PRVENSTVO

Tea Pijević: Ženski rukomet u Hrvatskoj konačno je živ

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj. U posljednjem kolu grupne faze Njemačka je svladana rezultatom 23:20.

Hrvatska je kao drugoplasirana iz skupine II. prošla u polufinale koje će igrati u petak od 18 sati. Protivnice Hrvatskoj će biti Rusija ili Francuska, ovisno o završetku večerašnjeg susreta Rusije i Danske.

Reakcije nakon pobjede protiv Njemačke:

Kim Naidzinavicius, kapetanica Njemačke: "Čestitam Hrvatskoj, ne mogu objasniti što se dogodilo."

"Bile su bolje u svakom segmentu rukometa. Kontre, obrana, sve. Ništa nismo odigrale, a Hrvatice su puno više od nas zaslužile polufinale."

Tea Pijević, vratarka Hrvatske: "Uvijek sam preozbiljna kad igram, ali slavim nakon utakmice. Što da kažem, pišemo hrvatsku povijest. Ženski rukomet u hrvatskoj konačno je živ. Ponosna sam na ovu momčad."

"Malo smo imali problema u prvom poluvremenu, ali u drugom smo igrale sjajno, osjećala sam da mogu sjesti na klupu i gledati utakmicu s klupe koliko dobro smo obranu igrale."

“Sretna sam i ponosna na ovu ekipu, pišemo hrvatsku povijest. Ova utakmica je bila od velikog značaja i za nas i za Njemačku. U prvom poluvremenu ćemo zaboraviti napad, a u drugom poluvremenu smo igrale sjajnu obranu. Sretna sam i ponosna, što drugo“

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.