ATP

Tenis u neviđenim uvjetima: Evo kako će izgledati US Open

Foto: Getty Images/Guliver Image

US OPEN trebao bi biti prvi teniski grand slam koji će se igrati nakon krize s koronavirusom.

Zbog pandemije je otkazan Wimbledon, a Roland Garros (za sad) pomaknut na kraj rujna, no US Open bi se trebao održati po rasporedu, s početkom 31. kolovoza.

No, kako piše New York Times, turnir će se igrati u dosad neviđenim uvjetima. Prema riječima Stacey Allaster, predsjednice američkog teniskog saveza, organizatori će u suradnji s tvrtkom Emirates, jednim od glavnih sponzora turnira, organizirati čarter letove za igrače s polascima iz Pariza, Beča, Frankfurta, Buenos Airesa, Dubaija i još nekih gradova.

Prije nego što se ukrcaju u zrakoplove, igrači će morati donijeti potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom. Na mečevima će moći imati samo jednog člana svojeg stožera na tribinama, a s njima će u New York moći putovati maksimalno četvero ljudi. Razmatra se i opcija da turnir zaposli nekoliko fizioterapeuta i masera da igrači ne moraju voditi svoje.

Neće biti ni linijskih sudaca. Umjesto njih bi se koristio "hawk eye" sustav, koji i sad postoji na turnirima u vidu provjera koje igrači mogu zatražiti tri do četiri puta po setu. No, sustav će biti modificiran tako da će kompjutorski glas preko zvučnika u desetinki sekunde uzviknuti "aut" ako je lopta vani.

Osim toga, neće biti ni klinaca skupljača loptica već će taj posao raditi odrasli kako bi zaštitili zdravlje najmlađih. Svlačionice će biti proširene i ventilacija pojačana, a igračima koji imaju slobodan dan će pristup turniru biti strogo ograničen.

Gledatelja na tribinama, naravno, neće biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.