Tinejdžerska senzacija iz Graza: Mogu igrati za Austriju, Hrvatsku i BiH

Foto: Profimedia

18-godišnji napadač Leon Grgić sjajno je započeo sezonu u aktualnom prvaku Austrije Sturmu iz Graza. U petom kolu prvenstva Sturm je pred svojim navijačima igrao protiv Tirola. Grgić je u igru ušao u 63. minuti, kad je na semaforu stajalo 2:2, a utakmica je završila pobjedom njegove ekipe 4:2.

Grgić je zabio oba gola, svoja prva dva za prvu ekipu matičnog kluba, u koji je stigao kad je imao devet godina. Rođen je u malom mjestu Bruck an der Mur blizu Graza, a njegov otac je Hrvat iz Bosne i Hercegovine. Zbog toga Leon ima pravo nastupa za čak tri reprezentacije, Hrvatsku, BiH i Austriju.

"Mogu igrati za Austriju, Hrvatsku i BiH"

Nakon utakmice protiv Tirola dao je izjavu za sportsport.ba: "Mogu igrati za Austriju, Hrvatsku i BiH. Dosad sam igrao za Austriju, zasad ću tu i ostati. Debitirao sam za U-21 reprezentaciju i bilo je top."

Grgić već ima seniorsko iskustvo i iz druge lige, gdje je za Sturm II postigao 11 golova u 41 nastupu. Zbog zapaženih igara u nižem rangu promoviran je u prvu ekipu, gdje je već u četvrtom nastupu zabio spomenute golove. Visok je 189 centimetara, a prema Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.