Tko će igrati za Rijeku protiv Elfsborga? Ovo je očekivani sastav

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA u prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige igra protiv Elfsborga u Švedskoj. Utakmica počinje u 20 sati. Riječani su u drugom pretkolu izbacili rumunjskog drugoligaša i aktualnog osvajača tamošnjeg kupa Corvinul. Prema svemu viđenom, slijedi im dosta teži ispit protiv Šveđana.

Elfsborg drži sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Švedski klubovi taman su na polovici sezone, a loša vijest za Rijeku je da je Elfsborg u jako dobroj formi. U posljednjih osam utakmica ima tek jedan poraz. Pobijedio ga je Djurgarden, koji mu je došao u goste u švedskom prvenstvu.  Momčad na Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, što je značajno manje u odnosu na Rijeku, koja vrijedi 38 milijuna.

Tko će igrati u prvom sastavu Rijeke?

Trener Riječana Željko Sopić rijetko iznenađuje sastavom. Ne bi ni protiv Elfsborga trebalo biti nekih velikih promjena u odnosu na utakmice s Corvinulom. Martin Zlomislić golman je za Europu i kupove, no ima problema s ozljedom. Sopićev je prvi izbor tako da će braniti bude li spreman. U slučaju nužde na gol ide Josip Posavec.

Niko Galešić i Stjepan Radeljić najbolji su stoperi koje Sopić ima, a na desnom beku siguran je kapetan Ivan Smolčić. Na lijevom će vjerojatno Sopić dati prednost Marijanu Čabraji ispred Brune Bogojevića, kojem to i nije prirodna pozicija. 

U veznom redu Lindon Selahi je nezamjenjiv za defenzivne zadatke, a Toni Fruk za ofenzivnu kreaciju. Pitanje je za kojeg će se trećeg dinamičnog veznjaka odlučiti Sopić. Dejan Petrović iskazao se protiv Corvinula, a Veldin Hodža u prošlom kolu protiv Lokomotive na Rujevici.

Što se tiče napadača, Marco Pašalić trebao bi imati sigurno mjesto na desnom krilu, dok će Franjo Ivanović gotovo sigurno u špicu. Obregon je "na godišnjem", kako to eufemizira Sopić, a Komnen Andrić tek je potpisao pa neće moći igrati. Na lijevom krilu možemo očekivati Niku Jankovića.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.