Tko je Brazilac koji bi iznenada danas mogao debitirati za Real?

Foto: Profimedia

REAL MADRID večeras od 21 sat čeka utakmica šesnaestine finala Kupa kralja protiv Villarreala, ekipe koju vodi bivši trener Betis i Barcelone Quique Setien i koja nije izgubila sedam utakmica u nizu, a koja je prije samo desetak dana pobijedila Real rezultatom 2:1 u prvenstvu.

Kraljevski klub sada ima priliku za revanš na istom mjestu, a publika na Villarrealovom Estadio de la Ceramici mogla bi svjedočiti debiju jednog mladića u bijelom dresu gostiju. Radi se o 18-godišnjem desnom beku Viniciusu Tobiasu iz Brazila, koji je nedavno postao punopravni član Reala.

Na popisu talenata zajedno s igračem Dinama

Imenjaka puno poznatijeg Realovog krilnog napadača dugo se vremena smatra elitnim talentom. Mladić rođen 2004. godine preklani je uvršten na listu 60 najboljih 17-godišnjaka svijeta na kojoj je bio i tadašnji hajdukovac, a sadašnji dinamovac, Mario Brkljača.

Vinicius Tobias u to je vrijeme još uvijek bio član brazilskog Internacionala, kluba za koji nije upisao ijedan seniorski nastup. Brazilski propisi igračima dopuštaju da zemlju napuste tek kad su punoljetni, a Vinicius je tu priliku iskoristio čim je navršio 18 početkom prošle godine. 

Real iskoristio rat u Ukrajini

Za odštetu od šest milijuna eura doveo ga je Šahtar Donjeck, koji je s njim zasigurno imao velike planove, ali samo par tjedana kasnije u Ukrajini je eskalirao ratni sukob, što je potaknulo egzodus stranih igrača iz tamošnjih klubova.

Real je iskoristio priliku i Viniciusa doveo na posudbu od sezone i pol, a nakon godinu dana igranja za juniore i rezervnu ekipu Castillu, Vinicius je zadovoljio ljude u Madridu koji su ovoga mjeseca aktivirali otkupnu klauzulu od 10 milijuna eura.

Ove sezone poziciju desnog beka u prvoj ekipi Reala drže Dani Carvajal i Lucas Vasquez, ali trenutno su obojica ozlijeđena. U konkurenciji je i zaboravljeni Alvaro Odriozola, ali on je zbog ozljeda u cijeloj sezoni igrao samo 50 minuta pa se čini da je Vinicius Tobias izgledan kandidat za prvu utakmicu u dresu Kraljevskog kluba.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.