Tko je Danijel Jumić, trener koji će danas voditi Dinamo u Ligi prvaka?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO večeras od 21 sat igra svoju treću utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Gostuje kod Salzburga, momčadi koja još uvijek nema nijedan bod. Zagrebačku momčad neće moći s klupe voditi Nenad Bjelica jer je dobio crveni karton u prošloj utakmici, kad je Monaco gostovao u Zagrebu.

Bjelica će tako utakmicu pratiti s tribina, a njegov će zamjenik na klupi biti 38-godišnji Osječanin Danijel Jumić. On je od 2021. godine radio kao voditelj nogometne škole NK Osijeka. Tamo ga je postavio upravo Nenad Bjelica, koji ga je i povukao sa sobom u turski Trabzonspor u travnju prošle godine, a pomagao mu je i u Union Berlinu.

Odveo Istru u finale Kupa

Prije dolaska u Osijek bio je glavni trener Istre, koju je vodio u 21 utakmici u prvoj polovici 2021. godine, osvajajući solidnih 1.19 bodova po utakmici. Istrijani ga najviše pamte kao trenera koji ih je odveo u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Igrao je tamo protiv Dinama i izgubio. U Istri je od 2019. do početka 2021. godine radio kao voditelj nogometne škole. Trenersku karijeru započeo je u Jadranu iz Poreča, najprije kao trener mlađih uzrasta, a onda i kao trener prve momčadi.  

Igračku karijeru okončao s 24 godine

Iza njega je i igračka karijera na poziciji napadača, uglavnom za strane klubove. Bio je zapažen u juniorima, igrao je za U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske. U toj generaciji bili su između ostalih Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić.

No, karijeru je završio sa samo 24 godine zbog ozljeda koljena. Igrao je za austrijski Kärnten, slovačku Dunajsku Stredu, a bio je i na probi u Udineseu, koji je tad vodio Luciano Spalletti, no nije zadovoljio. S Dinamom protiv Salzburga imat će priliku voditi dosad najveću utakmicu u karijeri.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.