regija

Tko je junak Zvezde? "Brz sam, suigrači me ne mogu pratiti"

Foto: Profimedia

OSMAN BUKARI s tri gola u 5:0 pobjedi Crvene zvezde protiv Pjunika u trećem pretkolu Lige prvaka oduševio je 40 tisuća navijača na beogradskoj Marakani i postao miljenik Delija.

"Dao je tri gola i asistirao za još jedan, a uz to mu je poništen jedan gol. Ipak, ono što posebno raduje zvezdaše je što je Bukari donio ono što je nedostajalo srpskom prvaku ranijih sezona - brzinu koja je pojačala igru u tranziciji", piše Telegraf. I zaista je Bukari, koji je ovog ljeta stigao u Zvezdu za dva milijuna eura iz Genta, letio terenom pored svojih čuvara. Posebno je impresivan prvi gol koji je zabio iz kontranapada nakon kornera gostiju.

"Bio sam atletičar prije nego što sam se odlučio za nogomet. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to maksimalno iskoristiti", rekao je ganski reprezentativac nakon utakmice protiv Pjunika kada su ga novinari pitali kako je toliko brži od ostalih na travnjaku.

U Anderlechtu nije prošao probu

"Ponekad sam bio toliko brz da me moji suigrači nisu mogli stići i pridružiti mi se u igri", požalio se u jednom ranijem intervjuu dok je bio u Belgiji. Karijeru je počeo u Accra Lionima u domovini. Dobio je priliku prije četiri godine otići na probu u Anderlecht, ali ga u Belgiji nisu zadržali. 

"Odigrao sam devet mečeva u rezervama i dao sam šest golova. Kada sam čuo da neću dobiti ugovor, bio sam razočaran. Htio sam igrati u Europi. Tamo mi je bilo teško na početku. Bio sam lijen i naučili su me da se počnem više truditi."

U Slovačkoj blistao

Nakon neuspjeha u Anderlechtu nije se vraćao u Ganu, otišao je u slovački Trenčin gdje je u dvije sezone zabio 16 golova uz 25 asistencija. To mu je donijelo transfer u Gent od milijun eura. U Gentu je odigrao jednu sezonu, sudjelovao u 10 golova (četiri zabio i šest asistirao), a onda je otišao na posudbu u Nantes (dva gola i četiri asistencije). 

Ovog ljeta je odlučio da se neće više boriti za veću ulogu u Gentu i potpisao je za srpskog prvaka gdje je u prvih pet utakmica zabio pet golova. "Mogu igrati na svim pozicijama u napadu i mogu probiti svaku obranu", rekao je po potpisu za Zvezdu ofenzivac koji će s Ganom krajem godine igrati na Svjetskom prvenstvu.

Sinoć mu je cijela Marakana skandirala ime. "Prelijepa atmosfera, osjećam se sjajno igrati pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na ovacijama i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.