Tomašević i gradonačelnik Atene: Osuđujemo grozan zločin. Nasilje nema nacionalnost

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL, Profimedia

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević i gradonačelnik Atene Kostas Bakoyannis poslali su zajedničku izjavu nakon navijačkih izgreda između navijača Bad Blue Boysa, uz koje su bili fanovi Panathinaikosa, te navijača AEK-a. Podsjetimo, u noći s ponedjeljka na utorak u velikim neredima uoči utakmice AEK - Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka preminuo je 29-godišnji navijač AEK-a nakon što je napadnut nožem.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, u našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece. Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja. Nadamo se da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bismo svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

U ovim trenucima nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca", poručili su Tomašević i Bakoyannis. Tomašević je jučer bio u kontaktu s Bakoyannisom, poručivši mu da je šokiran događajem, te je uputio sućut Atenjanima

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.