Tomislav Pucar ispao s Olimpijskih igara

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKI stolno tenisač Tomislav Pucar ispao je u drugom kolu olimpijskog turnira. Porazio ga je sjajni 20-godišnji Francuz Alexis Lebrun, s 4:0 u setovima (11:9, 11:3, 11:6, 11:9). Mladi Francuz odigrao je senzacionalan meč pred prepunom dvoranom, u kojoj se na tribinama skupilo oko 20 tisuća navijača. U takvom ambijentu i s takvim protivnikom sa suprotne strane hrvatski stolnotenisač nije imao prevelike šanse.

Pokušao je najbolje rangirani hrvatski igrač pratiti tempo ovogodišnjeg dvostrukog pobjednika zagrebačkog WTT Contender turnira, ali je to uspio učiniti u prvom setu. No, u brzim izmjenama udaraca Alexis Lebrun se odlično snalazio pa je Pucaru u drugom setu prepustio tri, a u trećem šest poena.

Prijetio je nešto slično učiniti i na kraju meča, ali je Pucar uspio spasiti četiri meč-lopte i zakomplicirati završnicu. Ipak, na petu meč-loptu, Lebrun je natjerao hrvatskog reprezentativca na promašaj koji mu je donio plasman u osminu finala.

Gaćina izbacio favorita

Od hrvatskih stolno tenisača u turniru je ostao Zadranin Andrej Gaćina, koji je u prvom kolu pobijedio favorita Ovidija Ionescua s 4:1 Rumunj je 45. igrač svijeta, a Gaćina je na 68. mjestu. Međutim, Gaćini je ovo već druga pobjeda nad Rumunjom ovog ljeta, nadjačao ga je i u lipnju u Ljubljani.

Idući protivnik mu je Yun-Ju Lin s Tajvana, osmi igrač svijeta. Njihov meč najvjerojatnije će se održati u utorak. Gaćina je dokazao da je s 38 godina i dalje na vrhunksom nivou. Na olimpijskim igrama debitirao je kao 22-godišnjak u Pekingu 2008. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.