Toplak: Malo me sram mojih izjava o Dinamu nakon rezultata koje je ostvario

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Goran Kovacic/PIXSELL

NENAD BJELICA u četvrtak je službeno preuzeo Dinamo, u ovom trenutku trećeplasirani klub SuperSport HNL-a. Nakon što je zbog niza loših rezultata s klupe morao otići Sergej Jakirović, Bjelica je označen kao rješenje koje će vratiti Dinamo na čelnu poziciju i s njim je aktualni hrvatski prvak potpisao višegodišnji ugovor. Samir Toplak je siguran da je to dobar potez Uprave kluba iz Maksimira.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine. Osvojio je dva naslova prvaka, Kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto njih. U karijeri je još vodio FC Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speziju, Lech, Osijek i Trabzonspor.

Iz Dinama je otišao sporazumnim raskidom ugovora nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bilo mu je zamjereno šokantno ispadanja Dinama iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a sve je kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća za vrijeme pandemije koronavirusa.

"Bjelica poznaje sustav i ima gard"

Sad se vratio da bi pokušao razdrmati Dinamo iza kojeg su remi s Rijekom (1:1), poraz od Hajduka (0:1), Bayerna (2:9) i Slaven Belupa (1:4), a Toplak smatra da je to dobro rješenje. Rekao je to trener Rudeša gostujući u emisiji Sport nedjeljom koja će se sutra emitirati.

"Bjelica je najbolje rješenje za Dinamo. Zbog čega? Jer je bio već u sustavu, ne dolazi puno nakon svog prvog boravka. On je trener koji ima gard, trener koji ima rezultate i trener koji može uzdrmati ovu ekipu koja je potonula, najviše na psihološkom planu", rekao je Toplak i dodao:

"Ja sam siguran da ta ekipa ima kvalitetu. Čak sam je i ja, kao analitičar, već proglasio budućim prvakom. Malo me sramota, nakon ovakvih rezultata poslije... Moram priznati, zbilja me sramota, iako smo svi to tako tada vidjeli. I to je dokaz kako je nogomet nepredvidljiv, ne možeš živjeti od stare slave, nego treba svaki dan ulagati."

"Radit će na dobrobit ekipe"

Istaknuo je i da nimalo ne sumnja da će Bjelica bez problema na klupu preseliti neka jaka imena budu li drugi igrači u boljoj formi od njih. Konkretno, to je rekao za primjer Brune Petkovića i Sandra Kulenovića.

"Sigurno. Poznavajući ga, on neće imati problem. Radit će po svom principu i nahođenju, bez obzira na imena. Radit će na dobrobit ekipe. Vjerujte, on ima tu snagu", zaključio je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.