Toplak: Situacija u Rudešu nije bajna. Šimunić: Samirov dolazak je velika stvar

Foto: Facebook/NK Rudeš

SAMIR TOPLAK (54) novi je trener Rudeša, objavio je klub iz SuperSport Prve NL. "Iskusni 54-godišnji strateg preuzet će klupu Rudeša, a s njim u funkciji pomoćnog trenera dolazi i Branko Lađević. Toplakov zadnji angažman bio je u Kustošiji, s kojom pretprošle sezone nije uspio ostati u drugoj ligi. U press dvorani podno tribine bl. Alojzija Stepinca održan je sastanak i službeno je predstavljen novi šef Rudešovog stručnog stožera s pomoćnikom Brankom Lađevićem.

"Situacija nije bajna, nula bodova na kontu sigurno nije bilo planirano, ali nema potrebe za nervozu, glave moraju ostati uspravno gore. Ja vjerujem u ovaj kadar i iz tog razloga sam tu. Imamo kvalitetu, što se moglo unatoč rezultatu vidjeti u prve tri utakmice ove sezone", rekao je 54-godišnji trener pa dodao:

"Ako ćemo imati simbiozu, ja smatram da ćemo doći gdje nam je mjesto, a to je vrh tablice. Ima dovoljno vremena, iako moramo brzo učiti, ideje se moraju provesti. Tu ima dovoljno iskusnih igrača, ako oni pokažu inicijativu da nas usmjere u neke stvari koje oni vide kao problematične, mislim da ćemo biti dobitna kombinacija!

Igrači prije svega moraju uživati u ovome što rade, a rezultat je taj koji će instant dignuti atmosferu. Još jednom se moram zahvaliti upravi NK Rudeša, koja je pokazala veliku volju i želju da nas angažira", rekao je na predstavljanju Toplak.

Dobrodošlicu treneru su poželjeli predsjednik i direktor Rudeša, Josip Šimunić odnosno Stipe Čondrić

"Moram izraziti zadovoljstvo s angažmanom ovako iskusnog trenera, koji je svoje znanje potvrdio više puta do sada. Imamo dobar, spreman kadar i vjerujemo da će novi kormilar izvući maksimum iz njega.

Radujemo se nastavku sezone i vjerujemo kako ćemo u konačnici doći gdje nam je mjesto - a to je vrh tablice. Imamo predsjednika koji ima iskustvo igranja Bundeslige, a sada i trenera - što je velika stvar za naš klub", rekao je direktor Čondrić.

"Prije svega puno hvala Samiru Toplaku, koji dolazi na trenersko mjesto našeg kluba. Ovo je velika stvar i mislim da bismo s takvim vodstvom ovakvog kadra kojim raspolažemo trebali vratiti se na vrh. Vremena imamo, ali moramo odmah početi raditi za boljitak svih", rekao je predsjednik kluba Josip Šimunić.

Stručnjak za spašavanje posrnulih klubova

Samir Toplak sredinom 2023. godine otišao je iz Kustošije, koju nije uspio zadržati u SuperSport 1. NL. U karijeri je vodio mnoge hrvatske klubove. Najviše se istaknuo u Inter Zaprešiću, koji je vodio od 2014. do 2020. godine te s njime ušao u prvi rang hrvatskog nogometa i održao ga sve do kraja svojeg mandata.

Etablirao se kao stručnjak za spašavanje klubova kojima prijeti ispadanje iz liga. Tako je 2021. godine spasio Lokomotivu pa nakon toga odmah dobio otkaz. Gorica ga je također otpustila. Osim navedenih klubova vodio je Varaždin (31 utakmicu), Zelinu (12 utakmica), Cibaliju (24 utakmice) te Varteks (52 utakmice).

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.