Trebao je biti Dinamovo rješenje za najveći problem, ali je ispao najveći pehist

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO u nedjelju 17 sati gostuje kod Lokomotive i ima priliku prvi put ove sezone, barem na par sati, zasjesti na prvo mjesto SuperSport HNL-a. Momčad Sergeja Jakirovića ima dva boda manje od vodeće Rijeke, koja će od 19:30 na rasprodanoj Rujevici igrati protiv Gorice.

Dinamo je u ključnom trenutku sezone ušao u pravu formu, a sljedeće tri utakmice su mu, kako je i sam Jakirović rekao u najavi utakmice, ključ ove sezone. Nakon Kranjčevićeve, Dinamo sljedećeg vikenda gostuje u Varaždinu, a onda ga čeka "showdown" protiv Rijeke na Rujevici 5. svibnja.

Jakirović je u zadnje vrijeme prešao na sustav 3-4-1-2, koji je oslobodio silan Dinamov napadački potencijal. Nedostaje samo realizacija, ali momčad stvara puno više prilika nego prije i samim time lakše dolazi do pobjeda.

Promijenio sustav pa upao u probleme

Baš kad je promijenio formaciju, Jakirović je upao u probleme. Ozlijedio se Ronael Pierre-Gabriel, koji je pokazao da može igrati na obje strane, a u najboljoj formi nije ni Stefan Ristovski. Tako Jakirović ne desnom boku rotira Takura Kaneka i Darija Špikića, a na lijevom je izmislio Gabriela Vidovića, koji je u zadnje dvije utakmice bio odličan.

U ovakvom napadačkom Dinamovom sustavu idealan igrač bio bi Takuya Ogiwara, koji je ove zime došao kao konačno rješenje za kronični problem lijevog beka. Japanac je na posudbu iz Urawe stigao s ozljedom gležnja zbog čega je propustio dobar dio priprema.

Nakon toga se i razbolio da bi se konačno vratio u sastav početkom veljače. Bio je solidan protiv Gorice (2:0) i Lokomotive (2:2), a onda je u 10. minuti utakmice s Betisom u Sevilli obnovio ozljedu gležnja. Oporavio se uoči uzvratne utakmice protiv PAOK-a, u kojoj je čak i odigrao 11 minuta.

Dobio je minutu u SuperSport Kupu protiv Hajduka i 22 minute u zadnjoj utakmici protiv Varaždina. Iako nije puno igrao, Japanac je u zadnjoj utakmici u par navrata pokazao koliko je brz i koliko može biti opasan kad ima čitav bok ispred sebe i dosta prostora.

Jakirović: Nema bržeg igrača u ligi

"Nema bržeg igrača od njega u ligi. Ali to su takvi pehovi s njegovim gležnjem, to mi je nevjerojatno. Ušao je sad u puni trening, puno je propustio, sigurno ćemo mu pokušati dati još više minuta do kraja sezone", rekao je Jakirović nakon pobjede nad Varaždinom.

Vidović se pokazao kao odlično rješenje na lijevom boku, a Ogiwara će do kraja sezone vjerojatno čekati priliku s klupe. Jakirović ga cijeni, jako je zadovoljan onime što Japanac pokazuje na treninzima, ali zbog situacije na tablici ne može ga puno čekati.

Dobra vijest za Ogiwaru i za Dinamo je da se nikome ne žuri. Japanac je posuđen do kraja godine, a ne do kraja sezone i Dinamo sljedeće zime ima opciju otkupa njegova ugovora za 550.000. Posudbu je platio samo 150.000 eura pa bi, ako se Japanac dokaže, za ukupno prihvatljivih 700.000 eura mogao dobiti potencijalno jako dobrog igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.