Trebao je biti hrvatski Haaland i Dalićev reprezentativac, a sad je skroz potonuo

Foto: Profimedia

ROKO ŠIMIĆ (21) projektiran je za budućeg A reprezentativca Hrvatske nakon što je prije tri godine zabljesnuo u Lokomotivi. Sin legendarnog Darija Šimića u ljeto 2021. prešao je u RB Salzburg za četiri milijuna eura i očekivalo se da će ondje razviti svoj potencijal.

Ne dobiva minutažu

Međutim, Šimić je trenutno na posudbi u belgijskom KV Kortrijku. Upisao je tri nastupa u tamošnjem prvenstvu i 127 odigranih minuta bez ikakvog učinka. Prema dostupnim informacijama, Šimić nije imao nikakve ozljede koje bi ga udaljile od momčadi. Čini se kako nije u prvom planu islandskog trenera Freyra Alexanderssona (41), koji je Kortrijk preuzeo u siječnju ove godine.

Grafika: Sofascore

Šimić je u drugom planu iza španjolskog talenta Nacha Ferrija (20), koji je na posudbi iz Eintracht Frankfurta. Ferri zasad ima tri pogotka, a na jednom je Thierry Ambrose, 27-godišnji francuski napadač. Šimića je mala minutaža udaljila iz planova Ivice Olića, novog izbornika U-21 reprezentacije.

Iz Cardiffa odmah u Belgiju

Šimić za mladu reprezentaciju ima 20 nastupa i osam pogodaka. Za Salzburg je u 54 nastupa zabio sedam golova te upisao tri asistencije, a za FC Liefering, Salzburgovu drugu momčad, ima 24 nastupa, 19 golova i tri asistencije. Još je boravio na posudbi u Zurichu (16 nastupa, četiri gola i asistencija), a u kolovozu ove godine Salzburg ga je prodao Cardiffu za dva milijuna eura.

Dan nakon potpisa za engleskog drugoligaša Šimić je završio na posudbi u Belgiji. Igrao je sjajan nogomet prošle jeseni, kada su ga hvalili i austrijski mediji. Salzburg je prošle sezone izgubio prvenstvo nakon deset uzastopnih titula. Njihovu dominaciju prekinuo je Sturm iz Graza, a nakon toga je uslijedila čistka pa je Šimić morao potražiti novu sredinu.

Hvalili ga Španjolci i Englezi

Marca ga je u listopadu prošle godine prozvala novim Erlingom Haalandom, aludirajući na to da je i Haaland igrao u Salzburgu: "Budućnost je njegova. U prošlosti ga se povezivalo s Real Madridom, ali san mu je, kako tvrdi njegov otac, zaigrati za Milan. Vidjet ćemo." Engleski Daily Mail je, pak, u istom razdoblju prošle godine pisao:

"Šimiću je 20, rođen je u Italiji nakon što je njegov otac Dario, hrvatski reprezentativac sa 100 nastupa za nacionalnu momčad, osvojio Ligu prvaka s Milanom. Visok je, jak i pokretan, kao da je rađen u kalupu Haalanda i Šeška, kao da RB Salzburg ima laboratorij za kloniranje skriven u brdima", piše Matt Barlow.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.