Trener Gorice: Očekivao sam bolji Hajduk

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je u 8. kolu SuperSport HNL-a doživio šokantan poraz 2:1 u gostima kod Gorice. Momčad Ivana Leke vodila je golom Šarlije iz 67. minute, da bi Gorica u 87. izjednačila golom Štigleca. Hajduk je krenuo po pobjedu, ali je u drugoj minuti sudačke nadoknade ostao bez bodova nakon što je Jurić, koji ušao u 86. minuti, pogodio za preokret domaćina.

"Nakon ovakvih utakmica je najlakše davati izjave. Mogu samo čestitati momčadi na odrađenoj utakmici i provedenom planu igre te na samopouzdanju do zadnje sekunde. Na tome smo radili ova dva tjedna, osjetili su oni mene i ja njih i dobro smo radili, što se danas kanaliziralo i na utakmici", rekao je trener Gorice Dinko Jeličić.

Je li vam to najdraža pobjeda?

Svaka pobjeda je draga. Naravno, ovo je velika pobjeda protiv velikog protivnika u trenutku kad je legitimni kandidat za prvaka. Pobijediti Hajduk je velika stvar. Dugo sam trener pa je bilo puno i poraza i pobjeda, ali u seniorskoj karijeri možda čak i najveća.

Odlična reakcija s izmjenama?

Znate kako je to, kad ovako ispadne, onda je trener pogodio. Morali smo pojačati ofanzivu, podignuti energiju u napadu i donijeti neke opcije s kojima ćeš napuniti šesnaesterac, što smo dobili s Matavžom. S Jurićem smo napravili dodatni pritisak, ali da nije bilo tako, bilo bi pitanje jesmo li možda pogriješili s izmjenama.

Jeste li očekivali bolji Hajduk?

Očekivao sam jako dobar Hajduk. Moram priznati da smo radili puno na tome da se i mi nametnemo igrom, što se i vidjelo u posjedu. To je segment u kojem smo napravili bolji iskorak i tu sam možda očekivao da će nam se Hajduk više nametnuti.

S druge strane, dosta dobro smo izanalizirali Hajduk i načine na koje dolaze u šanse. Objektivno, u ključnim trenucima nas je spasio Banić i imali su još jednu šansu, ali te šanse su više bile iz naših individualnih grešaka. Iz igre nam nisu napravili ništa. Da, očekivao sam da ćemo iz igre morati napraviti više napora da spriječimo neke napade Hajduka.

Je li ovo najava borbe za Europu?

Kad bi danas završilo, bili bismo u Europi. No kad sam došao, cilj je pred mene postavljen da se stabiliziramo u ligi. To je bio osnovni cilj, ali ja pred sebe, a vidim da je i ekipa na to spremna, stavljam cilj da napravimo dodatni iskorak.

Daj bože da to bude dovoljno za Europu, ali to neću nametati momčadi. Najbitnije je da smo stabilni, da držimo nivo, a ako nam se otvori šansa za Europu, potrudit ćemo se da dođemo do toga.

Kako ćete igrati sljedeće utakmice?

Ovo je iznenađujuća pobjeda, ali da bi ona imala dodatnu težinu, to moramo pokazati u narednim utakmicama. U tom kontekstu, naravno da su utakmice protiv Varaždina i Istre, koji su u našoj zoni, jako važne i zbog međusobnog omjera, samopouzdanja i garda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.