Trener Hajdukova protivnika: Napravit ćemo sve kako bismo pobijedili

Screenshot: HB Torshavn Facebook

HAJDUK i HB Torshavn u četvrtak u 21 sat na Poljudu igraju prvu od dvije utakmice drugog pretkola Konferencijske lige. Uzvrat je sedam dana kasnije. Splićanima će to nakon odrađenih priprema biti prva službena utakmica u sezoni 2024./2025., a protivnik dolazi s Farskih otoka.

Trener HB Torshavna Adolfo Sormani (58) za službenu stranicu kluba najavio je utakmicu s Hajdukom. "U dobrom smo trenutku, naporno radimo posljednjih tjedana. Ne govorim to samo uoči utakmice s Hajdukom nego i pred nastavak domaćeg prvenstva. Spremni smo za utakmicu s Hajdukom u Splitu.

Trebamo misliti o vlastitoj izvedbi, želimo zadržati identitet i igrati onako kako mi želimo. Najvažnije je igrati proaktivnu utakmicu u kojoj ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili", poručio je Sormani, talijanski trener koji je u prošlosti vodio talijanske niželigaše, mlade momčadi Juventusa i Napolija, bio pomoćnik u Watfordu i kineskom Zallu te trenirao Südtirol, Partizani i Vejle.

🎥 Upptakt við Adolfo Sormani: Hajduk Split - HB

🎥 Upptakt við Adolfo Sormani: Hajduk Split - HB

Objavljuje Havnar Bóltfelag u Ponedjeljak, 22. srpnja 2024.

Lučki nogometni klub

Farski otoci su autonomna pokrajina koja je dio Danske. Arhipelag koji se sastoji od 18 vulkanskih otoka, a ukupno čak 779 otoka i otočića, ima 53 tisuće stanovnika, odnosno tri puta manje od Splita. Nalazi se 32 kilometra sjeverno od obale Škotske i 450 kilometara južno od Islanda.

Na otočju je, uz danski, službeni jezik i ferojski, lokalni jezik koji je srodan islandskom. Glavni grad otočja je Tórshavn, u kojem živi 20 tisuća ljudi. Farska metropola ima najmanje sunčanih sati godišnje od svih glavnih gradova svijeta.

Puno ime Hajdukovog protivnika je Havnar Bóltfelag Tórshavn, što u prijevodu znači "Lučki nogometni klub", i od Hajduka je stariji sedam godina, odnosno osnovali su ga lučki radnici 1904., a na grbu ima ruku s čekićem.

Hajduk je favorit prema kladionicama

Prvenstvo Farskih otoka došlo je do 16. kola te se HB Torshavn nalazi na drugom mjestu s 39 bodova, šest manje od vodećeg Vikingura. Sormanijeva momčad tako će u susret s Hajdukom ući u natjecateljskom ritmu, dok igrači trenera Gennara Gattusa tek kreću u sezonu.

Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, cijela momčad HB Torshavna vrijedi 2.08 milijuna eura. Hajdukova je procijenjena na 51.01 milijuna eura. Splićani su i prema kladionicama veliki favoriti. Kvota na njihovu pobjedu u prvom susretu je 1.10, a na HB Torshavn 18.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.