Trener Juventusa: Inter i Napoli favoriti za osvajanje naslova prvaka

Foto: EPA

INTER I NAPOLI favoriti su za osvajanje naslova Serie A, izjavio je trener Juventusa Thiago Motta uoči nedjeljnog gostovanja kod rivala Intera. "Jasno je da su favoriti za osvajanje lige Napoli i Inter, oni su osvojili posljednja dva Scudetta. Sutra se moramo suočiti s Interom s fokusom i hrabrošću", rekao je Motta novinarima u subotu.

Juventus je najuspješnija momčad u talijanskoj prvoj ligi, s 36 osvojenih naslova, posljednjim 2020. godine. U četiri sezone od tada Inter je dvaput osvojio prvenstvo, dok su Napoli i Milan osvojili po jednom. Juve je prošlu sezonu završio na trećem mjestu, ali je razlika između njih i prvaka Intera, koji je skupio 94 boda, iznosila 23 boda.

Čeka ih derbi

U sezoni 2022./2023., kada je Napoli osvojio naslov s 90 bodova, Juve je završio na sedmom mjestu, zaostavši 28 bodova. Juve trenutno zauzima treće mjesto sa 16 bodova, samo jedan iza drugoplasiranog Intera i tri boda iza vodećeg Napolija.

Upitan je li se razlika smanjila, Motta, kojem je ovo prva sezona na klupi Juventusa, rekao je: "Nisam ja taj koji mislim da jest, činjenice govore same za sebe." Juventus je u utorak doživio prvi poraz ove sezone, izgubio je 0:1 kod kuće od Stuttgarta u Ligi prvaka, ali trener je rekao da su njegovi igrači već ostavili neuspjeh iza sebe.

"To je prvi poraz koji se dogodio ove sezone. Čak i kada pobijedimo, idemo dalje. Nema vremena za slavlje ili razmišljanje o pobjedi. Prošlost je u prošlosti, Stuttgart je iza nas, a sada ćemo igrati protiv Intera", rekao je Motta. Juventus je postigao 11 golova u osam utakmica u Serie A, a Inter je zabio 17 - što je drugi najbolji rezultat iza Atalantinih 18.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.