Trener usred proslave medalje na OI-ju imao srčani udar: "Čuli su se samo vriskovi"

Foto: Screenshot (Instagram)

TRENER boksačke reprezentacije Uzbekistana Tulkin Kiličev slavio je zlato svojeg izabranika Hasanboya Dusmatova, a nedugo potom borio se za život: "Trenerski stožer došao je u prostor Roland Garrosa, gdje se inače održavaju zagrijavanja. Tamo smo slavili medalju, a onda su se odjednom čuli vriskovi za koje smo odmah znali da nisu plod veselja", ispričao je Robbie Lillis, jedan od fizioterapeuta koji je shvatio da Kiličev preživljava srčani udar.

Liječnici su odmah reagirali i krenuli ga oživljavati. Drama je trajala oko pola sata. Prvi pokušaj kardiopulmonalne reanimacije uz korištenje defibrilatora bio je neuspješan: "Nastavili smo ga oživljavati, nakon 20 do 30 sekundi iznenada je došao k svijesti. U ovakvim slučajevima brzina je od ključne važnosti, sva sreća da smo na licu mjesta imali opremu pa smo ga mogli reanimirati", dodao je Lillis. 

Kiličev je potom prebačen u bolnicu i trenutačno je stabilno. Odmah su ga u bolnici posjetili i njegovi štićenici, a on je sve objavio na Instagramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.