Tri etape do kraja Toura - Schleck: Priča o ukupnom pobjedniku nije gotova!

VJEROJATNO jedina šansa koju je imao na ovogodišnjem Tour de Franceu za Andyja Schlecka je bila današnja 17. etapa koja se u duljini od 174 kilometra vozila od Paua do Cola do Tourmaleta.

Najavljivao je napad na posljednjem prijevoju (18,6. kilometar), izjavljivao da bi mogao napraviti prednost od jedne minute u odnosu na branitelja naslova Alberta Contadora, no takvo što se nije dogodilo.

Schleck i Contador su zajednički, u velikoj borbi, obavili završni uspon, s pratnjom daleko iza svojih leđa. Osam sekundi prednosti u ukupnom redoslijedu je ostalo na strani Contadora, a Luksemburžanin je dobio malu zadovoljštinu u obliku etapne pobjede.

"Svaka čast Contadoru, nije sprintao, već mi je prepustio pobjedu u etapi", rekao je nakon utrke Schleck i nastavio:

"Pokušao sam sve pri završnom usponu. No, Contador je bio jak i imao odgovor baš svaki put. Čak me i jednom opako napao, čime mi je dokazao da je svjež i spreman na sve. No, još uvijek priča o ukupnom pobjedniku nije gotova. Moja situacija nije briljantna jer je ispred nas kronometar gdje je Contador u prednosti. No, osam sekundi nije mnogo, nadam se preokretu."

Na drugoj strani je Contador mirno i racionalno ustvrdio:

"Moj cilj je jedino ukupna pobjeda, na to sam fokusiran od starta. Mislim da sam u odličnoj poziciji uoči samog kraja, na kronometru moram potvrditi prvo mjesto."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.