Tucak: Ja za ovo živim. Idemo po zlato

Foto: EPA

HRVATSKI vaterpolisti izborili su finale Olimpijskih igara u Parizu! U napetoj utakmici polufinala pobijedili su Mađarsku 9:8 (3:3, 4:2, 2:2, 0:1) i tako osigurali najmanje srebrnu medalju. Protivnik u nedjeljnom finalu od 14 sati bit će im reprezentacija Srbije, koja je u polufinalu izbacila SAD. Izjavu nakon pobjede dao je Ivica Tucak.

Još jedna medalja za vas?

Pa evo... Vidjeli ste da smo ostavili srce i da smo dali sve što smo imali dati u fantastičnoj utakmici protiv giganta, svjetske vaterpolske sile. Dva dana prije toga Španjolci, sad oni i evo nas u finalu Olimpijskih igara. Čestitam dečkima, oni su nevjerojatni. Treće finale u godinu dana... Ajde, vjerovali smo mi, možda nitko nije vjerovao.

Otvorili smo vrata raja, došli smo do ovoga, ja za to živim. Idemo po zlato. Može se dogoditi da ga ne osvojimo, ali ja sam uvjeren da mi imamo snagu otići do kraja. Čestitam i reprezentaciji Srbije, treće uzastopno finale Igara, svaka im čast.

Uspjeli ste ponovno pokazati karakter.

Mirni smo, dobri smo, unutra smo. Ja sam nastojao da to prenesem na svoje igrače. Malo sam poludio u jednom trenutku, nakon nedosuđenog peterca. Sudi ga na jednoj strani, a na drugoj ne, ali dobro. Bilo je svega na ovom turniru. 

Jeste li gledali drugo polufinale?

Na momente, nisam mogao spavati, otišao bih s vremena na vrijeme u dnevni boravak, gdje su Jure Marelja i Pero Kuterovac gledali. Ali nema tu tajni, oni znaju sve o nama i mi sve o njima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.