Tucak nakon debakla: Nemam riječi. Katastrofa

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

AKTUALNI prvak svijeta, vaterpolska reprezentacija Hrvatske, odigrala je svoju najgoru utakmicu na olimpijskom turniru u Parizu. U posljednjem kolu skupine A izabranike Ivice Tucka porazila je ekipa SAD-a rezultatom 14:11. Jedini raspoloženi igrač Hrvatske bio je Konstantin Harkov s pet golova.

Kod Amerikanca su po tri pogotka postigli Hannes Daube i Max Irving. Vratar Adrian Weinberg je imao čak osam obrana. Ovim porazom Hrvatska je pala na četvrto mjesto, što znači da će u četvrtfinalu igrati sa Španjolskom, najboljom ekipom iz skupine B.

''Nemam riječi na ovo, katastrofa''

''Ne sjećam se kada smo ovako tužno, žalosno i bezidejno izgledali kao danas u prve dvije četvrtine. Kasnije je bio nekakav bezuspješan pokušaj da se vratimo. Nemam riječi u ovom trenutku kako smo loše odigrali. Znali smo da će biti teška utakmica, ali je ovo neočekivano. Bez ijednog bloka, bez ijedne obrane. Jako, jako loša utakmica", nakon šokantnog poraza za HRT je rekao izbornik Ivica Tucak pa je dodao:

''Bili smo katastrofalni, moramo se u glavi čim prije otrijezniti, doći sebe, nema puno vremena, za dva je dana knockout faza, najvažnija utakmica.''

Hrvatsku u četvrtfinalu čeka Španjolska, jedina reprezentacija protiv koje godinama već nema rješenje.

''Ovo je sigurno psihološki potres, sada ćemo vidjeti jesmo li se u stanju dignuti i pokazati ono što treba pokazati svaki sportaš. Valja zaboraviti i valja se okrenuti, kako god da se zove protivnik. Vjerujem da i njima nije ugodno kada znaju da će igrati s nama. Naš se cilj zna.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.