IVAN BEBEK ZA INDEX NAKON NAPADA

"Tukli su me po glavi, imam ozljede. Ovo je bila klasična sačekuša"

Foto: Index, Google, Hina

"ŽALOSNO je da se u 21. stoljeću ovo događa, ali to je pitanje za one koji bi se time trebali baviti u ovoj državi", kazao nam je najpoznatiji sudac u HNL-u Ivan Bebek, koji je sinoć pretučen ispred disko kluba u Sinju.

>>> Bruno Marić: Tužan dan za Hrvatsku, isprebijali su najboljeg suca u našoj povijesti

Napadači su mu prišli s leđa dok je napuštao disko-klub i udarcima ga srušili na pod. 

Bebek je danas u policiji prijavio napad i okolnosti događaja. Iako inače nije sklon istupanju u medijima i uplitanju u teme koje opterećuju hrvatski nogomet, Bebek smatra kako danas ima obvezu javno reagirati.

"Nismo baš ništa naučili iz prijašnjih događaja. Pitanje je što je sljedeće, zato moram reagirati", kaže Bebek. 

Nakon razgovora policijski službenici prepratili su ga na Hitnu pomoć, gdje su Bebeku ustanovljene ozljede u predjelu glave, vrata i ramena.

"Imam vidljive podljeve ispod oba oka te iza uha, ozljede na potiljku te u području ramena i vrata. Da sutra imam utakmicu, mislim da ne bih mogao raditi."

"To je bila klasična sačekuša. Još ne mogu vjerovati" 

Policija je protiv nepoznatih počinitelja podnijela prijave, a Bebek nam je prepričao ono čega se sjeća iz protekle noći koju je namjeravao provesti u ugodnom društvu na proslavi u Sinju.

"Bio sam na sinjskoj Alci s prijateljima s tog područja, nismo se dugo vidjeli. Kasnije smo otišli na piće. Kada sam krenuo kući, s leđa su mi prišli, ne mogu procijeniti koliko ih je bilo. Počeli su me udarati u predjelu glave, ne znam koliko je to trajalo, bio sam na podu i nisam siguran jesu li me i dalje tukli. Čini mi se da su se brzo razišli, ja sam uskoro došao do svog automobila. Otišao sam spavati, bio sam umoran, a očito i malo dezorijentiran. Jutros sam nazvao policiju", priča Bebek.

Naš razgovor svako malo prekidaju mobitelski pozivi, mnogi žele čuti što se dogodilo. Među prvima, Bebeku se javio Bruno Marić. Uskoro je nazvao i dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić.

"Zgroženi su, svi su zgroženi i žalosni. Osobno nemam nikakvih otvorenih sukoba, jučer mi se dogodila klasična sačekuša. Nisam mislio da se to može dogoditi, inače bih pozvao policiju i tražio da me preprate te bih dotad ostao sa svojim društvom. I dalje ne vjerujem da se ovo događa", rekao nam je Bebek o motivu napada.

Prije dolaska u Sinj Bebek je sudio utakmicu u Splitu. Kako bi reagirao da ovaj vikend mora suditi u Splitu? 

"Ah, ne znam. Imamo policijsku zaštitu na Poljudu. Moram kazati da je Split jedini grad u kojem suci imaju policijsku zaštitu, to je stvarno žalosno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.