Turci: Livaković pred transferom karijere?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DOMINIK LIVAKOVIĆ mogao bi uskoro napustiti turski Fenerbahče i u transferu karijere postati jedan od golmana u talijanskoj Serie A. Kako navode pojedini turski mediji, za Livakovića interes pokazuje Napoli, trostruki talijanski prvak i najbolja momčad Serie A u sezoni 2022./23.

Kako se navodi, Napoli neće produživati ugovor 27-godišnjem Alexu Meretu, koji će na kraju aktualne sezone postati slobodan igrač. Upravo na njegovo mjesto mogao bi stići Livaković, hrvatski reprezentativni vratar i prvi izbor Josea Mourinha u turskom klubu. Ističe se da talijanski klub priprema ponudu za Livakovića.

Prošle godine je potpisao vjernost Feneru

Livaković je u kolovozu prošle godine potpisao petogodišnji ugovor s Fenerom, a iz kluba su tad javili da će zagrebačkom Dinamu za Livakovića platiti odštetu od 6.65 milijuna eura, a uz moguće dodatne bonuse ona bi mogla narasti za još 950.000 eura. Livakovićeva tržišna vrijednost prema procjeni Transfermarkta u ovom trenutku iznosi 11 milijuna eura.

Livaković je karijeru započeo u rodnom Zadru, bio je član i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava. 

Za Fener je zasad odigrao 51 utakmicu i primio 53 gola. U 21 susretu sačuvao je mrežu netaknutom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.