Turci pišu da je Kent blizu Dinamu. Evo što se događa

Foto: Profimedia

TURSKI mediji raspisali su se sinoć i danas da je Ryan Kent blizu Dinama. Javio se i talijanski novinar Nicolo Schira, koji je objavio da su za Kenta zainteresirani Dinamo te engleski klubovi Sheffield United i Hull City. Kent ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta 2027. godine i zarađuje dva milijuna eura, ali uopće nije u trenerovim planovima.

Fenerbahče bi ga se rado riješio, ako ništa drugo, onda barem u vidu neke posudbe. Tu se pojavio Dinamo, kojemu je bivša zvijezda Glasgow Rangersa jako zanimljiva. Kent je prije dvije godine vrijedio 17.5 milijuna eura, željeli su ga brojni klubovi, ali je po isteku ugovora s Rangersima ljetos odabrao Fenerbahče.

Dinamo bi ga posudio do kraja sezone

Dinamo bi 27-godišnjega krilnog napadača posudio do kraja sezone i preuzeo dio njegove plaće. Kako smo i ranije pisali, Dinamo bi ga mogao plaćati do 800.000 eura, što bi ga učinilo jednom od najplaćenijih igrača u svlačionici.

No, čitava priča je manje-više potpuno nerealna. Kent ima ponudu iz Saudijske Arabije, a koliko mu je novac bitan, dovoljno govori da je nakon Rangersa otišao u klub koji mu je nudio najviše, iako je mogao igrati u Premier ligi.

Žele ga Saudijci

Želi ga Al-Ettifaq, koji vodi Kentov bivši trener Steven Gerrard, a jasno je da Dinamo ne može konkurirati Saudijcima. Kako doznajemo, Kentu se ne igra u HNL-u i o toj ideji previše ne razmišlja. Ukratko, čudo bi se moralo dogoditi da on ove zime završi u Maksimiru. Dinamov adut je i Dominik Livaković koji bi, ako bude potrebe, mogao reći koju dobru riječ Englezu o Dinamu.

To ne znači da je prijelazni rok u Maksimiru završio. Sergej Jakirović je u intervjuu za Index rekao da je moguće da dođe još neki igrač, i to krilni napadač. Podsjetimo, Dinamo je bio u igri za Josipa Brekala, ali je taj posao na kraju propao jer je Fiorentina tražila naknadu za njegovu posudbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.