Tuttosport: Tri kluba iz iste lige žele Ivana Jurića za trenera

Foto: EPA

HRVATSKI trener Ivan Jurić (48) potvrdio je da će na kraju sezone napustiti Torino, talijanskog prvoligaša na čijoj je klupi posljednje tri godine. Jurić, rođeni Splićanin koji je trenersku karijeru izgradio u Italiji, velika je želja navijača Hajduka, koji traži trenera za iduću sezonu nakon smjene Mislava Karoglana.

Pisalo se da Jurića želi engleski drugoligaš West Bromwich Albion, dok Tuttosport u priču uvodi tri francuska kluba: Nice, Lens i Rennes. Članovi Ligue 1 navodno su već provjerili kakva je situacija s Jurićem te bi ga rado doveli na mjesto trenutnih stručnjaka. S obzirom na interes tolikog broja klubova iz iste lige, Talijani zaključuju da će "Jurićeva budućnost najvjerojatnije biti u Francuskoj".

"Nisu me uvjerili oko potpisa novog ugovora pa odlazim. Ne žalim zbog toga", rekao je Jurić o odlasku iz Torina. Prije njega vodio je Mantovu, Crotone, Genou i Veronu. Kao igrač je bio središnji veznjak, koji je karijeru proveo u Hajduku, Sevilli, Albaceteu, Šibeniku, Crotoneu i Genoi.

Jurić bi iduće sezone mogao igrati europsko natjecanje

Kolo prije kraja Nice se pod vodstvom trenera Francesca Fariolija nalazi na petome mjestu francuskog prvenstva, šesti Lens sada vodi Franck Haise, dok je Rennes deveti s Julienom Stephanom na klupi. Dakle, preuzme li Jurić Nice ili Lens, vjerojatno će igrati europsko natjecanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.